Logo
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 50 € a máte dopravu ZADARMO
  1. Úvod
  2. Blog
  3. RECEPTY
  4. LOSOSIE TACOS
25.09.2022
RECEPTY

LOSOSIE TACOS

Na tieto lososové tacos potrebujete len niekoľko ingrediencií a večeru budete mať hotovú za dvadsať minút. Najlepšie na to je, že Vaše jedlo bude zdravé, výživné a plné chuti. Pridaním salsy de Arbol získajú lososové tacos pikantnosť a bohatú chuť. Zaručene vo vás zanechajú pocit plnosti a nie zaťaženosti. Kto nepreferuje pikantné salsy, ten si môže pripraviť krémov guacamole salsu.

INGREDIENCIE - Losos
1 lyžica olivového oleja (môže byť aj slnečnicový)
Lososové filety 
soľ, čierne korenie, sušené mleté chipotle, sušený cesnak
kukuričné tortilly
( sušené chipotle môžete nahradiť údenou paprikou, ktorá nie je pikantná )
Na ozdobenie:
červená cibuľa, jalapeño, alebo koriander


INGREDIENCIE - Salsa chile de Arbol
1 lyžička slnečnicového oleja
15 chiles de arbol, odstopkovaných (neodstraňujte semená ani žily)
1 malá cibuľa nakrájaná na štvrtiny
2 strúčiky cesnaku
1 konzerva lúpaných celých paradajok
1 lyžička soli

INGREDIENCIE - Avokádová salsa
1 zrelé avokádo 
1 strúčik cesnaku
1 hrsť koriandra
šťava z 1 limetky
150 g kyslej smotany

 

Najprv začneme salsou de arbol.

Zahrejte olej na strednej panvici na strednom ohni. Pridajte sušené chilli a opekajte ich jednu až dve minúty za stáleho miešania, aby sa dobre opražili a zmenili farbu.Pridajte cibuľu a cesnak a za stáleho miešania restujte dve minúty.
Orestované ingrediencie presuňte do mixéra a pridajte celé paradajky aj s omáčkou a soľ. Mixujte krátko, kým nie je salsa hladká s kúskami chilli. Poprípade podľa chuti dosolte. Podávajte pri izbovej teplote alebo mierne vychladené.

Ako náhradu pre tých, čo nefandia pikantnému, alebo pre deti je tu verzia krémovej guacamole salsy.
Rozmixujte avokádo, strúčik cesnaku, koriander,limetkovú šťavu a smotanu do krémova. Podľa chuti dosoľte.


Lososové tacos 
Vo veľkej panvici zohrejte olej na strednom ohni. Lososové filety posypte soľou, čiernym korením, sušeným chipotle (alebo chipotle nahraďte nepikantnou údenou paprikou) a sušeným cesnakom. Filety položte na panvicu kožou dole, kým nie je koža chrumkavá asi 4 až 5 minút. Otočte a varte ďalšie 3 až 4 minúty v závislosti od hrúbky.


Lososa "naporcujte" vidličkou na kúsky, kožu odstráňte.
Na panvici zohrejte kukuričné ​​tortilly. Naplňte kúskami ich lososa a prelejte salsou. Dozdobte plátkami červenej cibule, plátkami jalapeña, lístkami koriandra a limetkovou šťavou.

 

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

 

 
Kontakty
(Po-Pia, 09-17 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk