- Štítky blogu
- chipotle
- bravčové mäso
- kukuričné tortilly
- kuracie
- chipotle adobo
- kuracie mäso
- škorica
- ryža
- chilli
- la meridana
- nakladané jalapenos
- salsa verde
- achiote
- ananás
- valentina
- losos
- mäso
- fazuľa
- tacos
- lemon-pepper
- hovädzie
- tajín
- mango
- tomatillos
- cestoviny
- tipy
- grilovanie
- laanita
- tortilly
- paprika
- fajitas
- chile de arbol
- guajillo
- nakladaná cibuľa
- špagety
- história
- pasilla
- polievka
- abuelita
- čokoláda
- studené nápoje
- letný drink
- adobo korenie
- ryby
- salsa
- cícer
- ancho chile
- guajillo chile
- sladké



Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.
ZMRAZENÁ HORÚCA ČOKOLÁDA
Mexická horúca a zároveň mrazená čokoláda.
Mexická horúca a mrazená čokoláda je čokoláda Abuelita, ktorá sa uvarí, zmrazí a rozmixuje.
A hotovo !
Tento trojkrokový recept Vám poskytne osviežujúci nápoj, ktorý si viete priviesť k dokonalosti napríklad pridaním panáka espressa.
Keď si nabudúce pripravíte mexickú horúcu čokoládu, urobte si extra aj na zmrazenie a neskôr môžete poďakovať svojmu minulému ja, že myslelo dopredu.
Budete potrebovať:
90 g mexickej čokolády Abuelita (1 tableta)
250 ml plnotučného mlieka
1 dávka espressa ( podľa chuti a nálady )
Na dozdobenie, alebo dosladenie:
Šľahačka
Čokoládové hobliny
Kopček vanilkovej zmrzliny
1. zohrejte mlieko, nechajte v ňom rozpustiť čokoládovú tabletu a krátko povarte.
2. vlejte do mixéra a rozmixujte (stačí 30 sekúnd).
3. nechajte vychladnúť a následne prelejte do mraziacej nádoby, dajte do mrazničky na 6 hodín.
4. vyberte nádobu z mrazničky, nechajte ju postáť pri izbovej teplote pár minúť, aby hmota zmäkla, ale aby sa neroztopila. Pomocou vidličky ju rozdrobte na menšie kúsky a vložte do mixéra. Ak chcete aj espresso, je správny čas ho tam pridať. Najlepšie je, ak si namiesto horúceho nalejete studené espresso. Miešajte do krémova. Možno budete musieť mixér niekoľkokrát zastaviť, aby ste mrazenú zmes posunuli, ale to je v poriadku. Rozhodne už nepridávajte žiadnu tekutinu. Nalejte do pohára a ozdobte šľahačkou a čokoládou.
Ak ste niekedy boli v južnom Taliansku, môžete nájsť niečo podobné s názvom "caffé del nonno" (dedkova káva). Starbucks sa chopil tohto nápadu a vyrobil si svoju vlastnú verziu známu ako frappuccino. Samozrejme, obe majú dávku espressa, ale mrazenú mexickú horúcu čokoládu môžete pripraviť aj bez nej. Odporúčame pridanie kávy, pretože dodá čokoláde chuť navyše a ešte si aj doplníte kofeín.