Logo
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 50 € a máte dopravu ZADARMO
Blog
POZOLE ROJO S CÍCEROM
27.09.2022 RECEPTY
POZOLE ROJO S CÍCEROM
Pozole je to chutná, sýta a predovšetkým výživná polievka. Pôvodní obyvatelia Mezoameriky varili tento pokrm už v predkolumbovskej ére. čítať celé
LOSOSIE TACOS
25.09.2022 RECEPTY
LOSOSIE TACOS
Na tieto lososové tacos potrebujete len niekoľko ingrediencií... čítať celé
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
27.05.2022 RECEPTY
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
Ak si chcete ugrilovať niečo jednoduché a chutné, skúste tento recept. Môžete použiť klasický gril, alebo aj rúru. Jemne pikantná, sladká a korenist... čítať celé
Zobraziť všetky články
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. RECEPTY
  4. ZMRAZENÁ HORÚCA ČOKOLÁDA
19.05.2022
RECEPTY

ZMRAZENÁ HORÚCA ČOKOLÁDA

Mexická horúca a zároveň mrazená čokoláda.

Mexická horúca a mrazená čokoláda  je čokoláda Abuelita, ktorá sa uvarí, zmrazí a rozmixuje.

A hotovo !

Tento trojkrokový recept Vám poskytne osviežujúci nápoj, ktorý si viete priviesť k dokonalosti napríklad pridaním panáka espressa.

Keď si nabudúce pripravíte mexickú horúcu čokoládu, urobte si extra aj na zmrazenie a neskôr môžete poďakovať svojmu minulému ja, že myslelo dopredu. 

Budete potrebovať:

90 g mexickej čokolády Abuelita (1 tableta)
250 ml plnotučného mlieka
1 dávka espressa ( podľa chuti a nálady )
 
Na dozdobenie, alebo dosladenie:
Šľahačka
Čokoládové hobliny
Kopček vanilkovej zmrzliny

1. zohrejte mlieko, nechajte v ňom rozpustiť čokoládovú tabletu a krátko povarte.
2. vlejte do mixéra a rozmixujte (stačí 30 sekúnd).
3. nechajte vychladnúť a následne prelejte do mraziacej nádoby, dajte do mrazničky na 6 hodín.
4. vyberte nádobu z mrazničky, nechajte ju postáť pri izbovej teplote pár minúť, aby hmota zmäkla, ale aby sa neroztopila. Pomocou vidličky ju rozdrobte na menšie kúsky a vložte do mixéra. Ak chcete aj espresso, je správny čas ho tam pridať. Najlepšie je, ak si namiesto horúceho nalejete studené espresso. Miešajte do krémova. Možno budete musieť mixér niekoľkokrát zastaviť, aby ste mrazenú zmes posunuli, ale to je v poriadku. Rozhodne už nepridávajte žiadnu tekutinu. Nalejte do pohára a ozdobte šľahačkou a čokoládou.

Ak ste niekedy boli v južnom Taliansku, môžete nájsť niečo podobné s názvom "caffé del nonno" (dedkova káva). Starbucks sa chopil tohto nápadu a vyrobil si svoju vlastnú verziu známu ako frappuccino. Samozrejme, obe majú dávku espressa, ale mrazenú mexickú horúcu čokoládu môžete pripraviť aj bez nej. Odporúčame pridanie kávy, pretože dodá čokoláde chuť navyše a ešte si aj doplníte kofeín.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

 

 
Kontakty
(Po-Pia, 09-17 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk