Logo
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 50 € a máte dopravu ZADARMO
  1. Úvod
  2. Blog
  3. RECEPTY
  4. TINGA DE POLLO
13.02.2022
RECEPTY

TINGA DE POLLO

Tinga de pollo je klasické mexické jedlo z trhaného kuracieho mäsa, ktoré sa pomaly varí v paradajkovo-chipotle omáčke. Výsledné jedlo má údenú a jemne pikantnú chuť. Toto jedlo pochádza z Puebla v Mexiku. Klasický autentický mexický recept definovaný hladkou a trochu pikantnou omáčkou.

 

Budeme potrebovať:

30 ml rastlinného, alebo olivového oleja
1 strednú cibuľu nakrájanú na pásiky ( bielu, alebo červenú )
2 veľké strúčiky cesnaku, najemno nakrájaného, alebo roztlačeného
1 konzervu lúpaných, krájaných paradajok v paradajkovej šťave
2 lyžice nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate
600 g kuracieho mäsa (prsia, alebo vykostené stehná)
2 chipotle papričky
soľ a čierne korenie
čerstvý koriander na dozdobenie

 

  1. V mixéry rozmixujte paradajky a chipotle papričky. Dajte bokom.
  2. Vo veľkej panvici rozpáľte na strednej teplote olej a dajte restovať cibuľu. Restujte tak tri minútky a potom pridajte cesnak. Restujte už len pár minút.
  3. Dajte restovať aj kuracie mäso, z každej strany tak dve tri minútky, alebo kým jemne nechytia farbu.
  4. Zalejte rozmixovanými paradajkami s chipotle a priveďte k varu. Pridajte sušené chilli podľa preferenciu. Ak to chcete pikantnejšie tak chile de arbol, ale menej, tak chile guajillo, potom znížte teplotu a varte 30 minút, alebo kým mäso nie je uvarené a ľahko sa oddeľuje.
  5. Hotové mäso natrhajte vidličkou a duste na panvicu ďalších 5 minút, aby sa chute rozvinuli a spojili sa s kuracím mäsom. Môžete variť dlhšie, tak 15 minút alebo viac, na miernom ohni, aby sa chuť ešte viac rozvinula, kým nebudete pripravení jedlo podávať.

  • Do receptu môžete použiť aj čisto len vykostené kuracie stehná, sú šťavnatejšie a majú vyšší obsah tuku.
  • Pikantnosť tohto jedla ovplyvníte množstvom chipotles v omáčke Adobo. Kto to má rád ostré, nech pokojne použije celú konzervu. Chipotle v adobo omáčke má nízku až strednú úroveň pikantnosti.
  • Komu ide len o údenú chuť jedla, tak pokojne nech použije len jedno chipotle. Treba vyskúšať.
    Paradajky dávajú tejto omáčky telo. Tento recept vyžaduje kvalitné konzervované paradajky. V letných mesiacoch, ak máte prístup k šťavnatým, chutným paradajkám pokojne ich využite. Treba ich však variť dostatočne veľa a dlho, aby sa úplne rozvarili.
  • Koreniny: na dochutenie stačia tri. Soľ, čierne korenie a sušené chilli. Ak vám to však nestačí, určite máte voľnú ruku. Ideálne sa ešte môže hodiť mexické oregano, alebo trochu mletej rasce.
  • Ak je vaša omáčka podľa vašich predstáv príliš hustá, môžete ju zriediť trochou vody alebo kuracím vývarom.
  • Toto jedlo je vhodné aj na zamrazenie. Ak vám ostane niečo navyše, uložte do mrazničky a máte poruke jednoduchý obed, alebo večeru.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

 

 
Kontakty
(Po-Pia, 09-17 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk