- Štítky blogu
- chipotle
- bravčové mäso
- kukuričné tortilly
- kuracie
- chipotle adobo
- kuracie mäso
- škorica
- ryža
- chilli
- la meridana
- nakladané jalapenos
- salsa verde
- achiote
- ananás
- valentina
- losos
- mäso
- fazuľa
- tacos
- lemon-pepper
- hovädzie
- tajín
- mango
- tomatillos
- cestoviny
- tipy
- grilovanie
- laanita
- tortilly
- paprika
- fajitas
- chile de arbol
- guajillo
- nakladaná cibuľa
- špagety
- história
- pasilla
- polievka
- abuelita
- čokoláda
- studené nápoje
- letný drink
- adobo korenie
- ryby
- salsa
- cícer
- ancho chile
- guajillo chile
- sladké



Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.
TACOS S CARNITAS
Budete potrebovať:
1 kg bravčového pliecka nakrájaného na 5 cm kocky
60 g bravčovej masti, alebo rastlinného oleja
3 strúčiky olúpaného cesnaku
15 g soli
K servírovaniu:
teplé kukuričné tortilly
nakrájaná biela cibuľa
salsa verde
1. Do väčšieho hrnca vložíte nakrájané bravčové mäso, bravčovú masť a cesnak. Celé to zalejete vodou, tak aby bolo mäso úplne zakryté a pridáte soľ.
2. Varíte zakryté na stredne vysokej teplote. Keď dosiahnete bodu varu, tak teplotu stiahnite a nechajte bublať ešte 45 minút, kým nebude mäso mäkké.
3. Odkryte hrniec a zvýšte opäť teplotu tak, aby sa začala voda odparovať. Mäso sa postupne začne smažiť vo vlastnom tuku a masti.
4. Znížite teplotu a opatrne pokračujte vo varení mäsa s častým miešaním tak, aby sa nepripálilo, ale krásne zhnedlo. Bude to trvať približne 15 až 20 minút. Buďte opatrní, aby sa mäso neprevarilo a nevysušilo.
5. Mäso podávajte v tortilach, posypané cibuľou a preliate salsou verde.