Logo
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 50 € a máte dopravu ZADARMO
Blog
POZOLE ROJO S CÍCEROM
27.09.2022 RECEPTY
POZOLE ROJO S CÍCEROM
Pozole je to chutná, sýta a predovšetkým výživná polievka. Pôvodní obyvatelia Mezoameriky varili tento pokrm už v predkolumbovskej ére. čítať celé
LOSOSIE TACOS
25.09.2022 RECEPTY
LOSOSIE TACOS
Na tieto lososové tacos potrebujete len niekoľko ingrediencií... čítať celé
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
27.05.2022 RECEPTY
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
Ak si chcete ugrilovať niečo jednoduché a chutné, skúste tento recept. Môžete použiť klasický gril, alebo aj rúru. Jemne pikantná, sladká a korenist... čítať celé
Zobraziť všetky články
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. RECEPTY
  4. TACO AL PASTOR (domáca verzia s korením SAZON NATURAL)
29.03.2022
RECEPTY

TACO AL PASTOR (domáca verzia s korením SAZON NATURAL)

Taco al Pastor je určite jedným z najobľúbenejších druhov tacos. Jemné bravčové mäso sa marinuje v lahodnej omáčke, pomaličky sa griluje a nakoniec sa nakrája na tenké plátky. Čerešničkou na torte bude v tomto prípade čerstvý ananás, koriander a nakrájaná cibuľa na mäse.

Tradičným spôsobom prípravy tacos al pastor je naukladať na seba tenké plátky marinovaného bravčového mäsa na vertikálny roštový ražeň, ktorý sa nazýva "trompo". Mäso sa potom otáča pred otvoreným ohňom, až kým nie je dostatočne opečené. Keď je vonkajšia vrstva mäsa dostatočne opečená, tak "taquero" (osoba pripravujúca tacos) odreže vrstvy mäsa tak, aby sa prepiekli aj vnútorné vrstvy. Odrezané mäso z trompa padá priamo na tortillu, ktorú taquero drží druhou rukou. Byť taquerom si vyžaduje viac zručností, než by sa mohlo zdať. Taco sa potom podáva s nadrobno pokrájanou cibuľou, koriandrom, kúskami ananásu a salsou roja, alebo verde.

Pripraviť si doma taco al pastor tradičným spôsobom je skutočne veľmi ťažké, ale odvážnym tacos praje a tak prejdeme rovno na suroviny:

Budeme potrebovať:

1,5 kg bravčového karé, alebo pliecka
20 g koreniacej zmesi Taco Al Pastor
15 g koreniacej zmesi Adobo
šťavu z jednej limetky, alebo z citróna
0,5 dcl rastlinného oleja
2 dcl 100% ananásovej šťavy
1 čerstvý, alebo konzervovaný ananás

Prvý spôsob:

  1. Mäso narežeme na jemné plátky.
  2. Koreniace zmesi zmiešame s olejom, ananásovou šťavou a vytvoríme marinádu.
  3. Marinádou potrieme mäso a necháme marinovať v chladnička aspoň tri, štyri hodiny (najlepšie cez noc).

Namarinované mäso môžeme grilovať na grilovacej panvici, alebo na samotnom grile. Pár minút z oboch strán, tak aby bolo mäso dostatočne prepečené, ale nie vysušené. Akonáhle je mäso hotové, dáme ho bokom a ugrilujeme ananás. Tomu stačí ozaj len pár sekúnd. Hotové mäso a ananás nakrájame na malé pásiky, či kocky. Servírujeme na tortile a prelejeme našou salsou verde, alebo casera. Tí ostrieľanejší  pridajú aj svoju obľúbenú chilli omáčku.

 

Druhý spôsob:

Druhá možnosť je, že odrežeme z čerstvého očisteného ananásu štyri kolieska. Dve kolieska dáme na dno pekáča a napicháme  do nich tupou stranou štyri špajle. Na vrchné, ostré špice špajle napichujeme kúsky marinovaného masa, jedno po druhomtak, aby bolo mäso na sebe pevne naukladané. Vrch prikryjeme zvyšnými kolieskami ananásu. Dáme piecť do rúry na 150 stupňov cca tri hodiny. Poslednú hodinu prelievame štavou z pekáča. Hotové mäso zrežeme ostrým nožom, rovnako ako mexický taquero, alebo aspoň veľmi podobne :) Pri servírovaní pridáme salsu a opečený ananás.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

 

 
Kontakty
(Po-Pia, 09-17 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk