


Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.
- Úvod
- SUŠENÉ CHILLI
SUŠENÉ CHILLI
Keď sa rozprávame o mexických chilli papričkách, pravdepodobne si najskôr predstavíme čerstvé, štipľavé odrody ako – jalapeňos, serranos alebo poblanos. Skutočnosťou však je, že "ťažným koňom" mexickej kuchyne sú práve sušené chilli papričky a to buď celé, pražené, alebo mleté. Ich zastúpenie je tak dominantné, že mexičania vymysleli dokonca samotné názvy pre chilli čerstvé a pre chilli sušené. Napríklad: Jalapeno po vysušení sa volá Chipotle, z Mirasol chilli sa stane Guajillo, alebo chilli Poblano sa premenuje na Ancho.
V našej ponuke aktuálne nájdete toto sušené a mleté chilli, ale do budúcna určite plánujeme túto komoditu rozšíriť. SHU uvádza jednotky štipľavosti, takže čím viac núl, tým viac páli, páli, páli...
Ancho chilli
SHU: 2 000
Pasilla chilli
SHU: 2 000
Guajillo chilli
SHU: 5 000
Chipotle chilli
SHU: 10 000
De Arbol chilli
SHU: 30 000
Viac informácií o chilli a našich produktoch nájdete TU
Ako používať chilli?
Môžete ho pridať do polievok, duseného mäsa a rôznych iných jedál. Rovnako ho môžete použiť napríklad na výrobu vlastnej omáčky enchilada. Je to všestranné korenie, ktoré sa dobre hodí k mäsu, či už pri grilovaní kuracieho mäsa, alebo bravčového pliecka pri pomalom pečení. Skvelé je dokonca aj v omáčke na cestoviny.