Logo
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 50 € a máte dopravu ZADARMO
Blog
POZOLE ROJO S CÍCEROM
27.09.2022 RECEPTY
POZOLE ROJO S CÍCEROM
Pozole je to chutná, sýta a predovšetkým výživná polievka. Pôvodní obyvatelia Mezoameriky varili tento pokrm už v predkolumbovskej ére. čítať celé
LOSOSIE TACOS
25.09.2022 RECEPTY
LOSOSIE TACOS
Na tieto lososové tacos potrebujete len niekoľko ingrediencií... čítať celé
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
27.05.2022 RECEPTY
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
Ak si chcete ugrilovať niečo jednoduché a chutné, skúste tento recept. Môžete použiť klasický gril, alebo aj rúru. Jemne pikantná, sladká a korenist... čítať celé
Zobraziť všetky články
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. RECEPTY
  4. SALSA ROJA ROSTIZADA
13.03.2022
RECEPTY

SALSA ROJA ROSTIZADA

Pečená červená salsa je výborná ku grilovanému mäsu, ale v podstate si ju vieme predstaviť skoro ku všetkému. Pár lyžíc tohto pokladu vie ochutiť tortillu, hrianku a ak máte aj plátky avokáda, vyhrali ste zdravú, labužnícku pochúťku.

Recept vyzerá zdĺhavo, ale nedajte sa odbyť, príprava je jednoduchá.

Budete potrebovať:
Tri menšie paradajky, strúčik, či dva cesnaku, tri papriky, polievkovú lyžicu oleja a soľ podľa chuti.
Predohrejte si panvicu, ideálne liatinovú a opečte si všetku zeleninu nasledovne:

CIBUĽA: položte kúsky, alebo štvrťky cibule na stredne rozohriatu panvicu a nechajte ich tam asi minútu, medzitým ju raz otočte a vyberte. Cibuľka má vyzerať jemne pripálená a mäkká.

CESNAK: neolúpaný cesnak dajte na stredne rozohriatu panvicu a minútku restujte. Dvakrát, či trikrát hootočte, aby sa opiekol pekne rovnomerne. Šupka má byť jemne spálená. Pred ďalším použitím cesnak olúpte.

PARADAJKY:  celé paradajky opečte na sucho na panvičke, asi 8 min. Otáčajte každé dve minúty, aby sa opiekli rovnomerne. Na pohľad budú paradajky spálené a zmäknuté. Väčšie paradajky, ktoré budú vyzerať ako nedopečené, zabaľte do alobalu a nechajte ich dôjsť vo vlastnej pare.

PAPRIKA: do sáls sú ideálne papriky ako poblano, serrano, jalapeňo a podobne.

Keďže ich bežne v chladničke nemáme, uspokojíme sa s našimi a pikantnosť  a chuť docielime chilli omáčkou, alebo sušeným chilli.

Ak máte plynový šporák, jedným zo spôsobov je jednoducho klieštikmi uchopiť papriku a otáčať ju nad plameňom, asi 5 min.  Šupka papriky sa má úplne spáliťaž sčernať, ale  zároveň aj úplne zmäkne. Po upečení dajte papriky do plastového vrecka na 5 minút, aby sa papriky zaparili. Potom ich vytiahnite a stiahnite z nich šupku. Ak chcete aby salsa mala výraznejšiu chuť, nechajte na paprike aj pár kúskov  spálenej šupky. Papriky v žiadnom prípade neoplachujte, inak by stratili svoju chuť. Nakoniec papriky po dĺžke  rozrežte a odstráňte semienka a stred papriky.

Ak ste modernejší a v kuchyni u vás vládne indukčná doska,  opekajte papriky jednoducho na panvici asi osem až desať minút. Otáčajte kvôli rovnomernému opečeniu.

Tretí spôsob je dať papriky na papier na pečenie a vložiť na dve minúty do rúry, ktorá je rozpálená na 200 stupňov. Po minúte ich otočte.

Štvrtý spôsob je vonkajší gril, či už plynový, alebo na uhlie. Po upečení paprík pokračujte rovnakým postupom k zapareniu papriky.

Ak máte všetko dosýtosti opečené,  ideme do finále. Zeleninu dajte do mixéra, alebo mažiara a rozmixujte na vami obľúbenú konzistenciu. Zmixujte si to do jemna, alebo si v salse nechajte kúsky zelenín.

Ku konečnej úprave si znova vezmeme obľúbenú panvičku a naposledy si ju predhrejeme na strednú teplotu a pridáme trichu oleja. Vlejeme si náš zmixovaný, alebo vymažiarovaný produkt do panvice a necháme asi 5 minút jemne vrieť.  Sľubujeme, že osolením, prípadne okorením to končí, my ešte pridávame sušené chilli, alebo chilli omáčku. A máme to... 😊

HOT STUFF TIP: do salsy pridajte pár kvapiek z niektorých omáčiek: Cholula Chipotle, Cholula garlic, Cholula sweet habanero, alebo La Meridana Ahumada, či Tamulada. Výraznejšiu chuť docielite aj pridaním sušeného chilli, alebo konzerovaného chipotle v adobo náleve.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

 

 
Kontakty
(Po-Pia, 09-17 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk