Logo
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 50 € a máte dopravu ZADARMO
  1. Úvod
  2. Blog
  3. RECEPTY
  4. PŠENIČNÉ TORTILLY
10.02.2022
RECEPTY

PŠENIČNÉ TORTILLY

Dnes už ľudia tak často nerobia čerstvé pšeničné tortilly doma, pretože sú už bežne dostupné v mnohých obchodoch. Avšak tým čerstvo pripraveným domácim sa nič nevyrovná! Táto verzia receptu je navrhnutá na menší počet tortíll, cez to všetko však obsahuje rovnaké množstvo chutí.

325 g hladkej múky ( a niečo navyše na posypanie pracovnej dosky)
1 čajová lyžička soli
80 g bravčovej masti, alebo stuženého tuku
140 ml horúcej vody

 

  1. Do veľkej misy dajte múku a soľ a premiešajte. Pomocou vidličky, alebo mixéra, či rukou vmiešajte do zmesi tuk, až dosiahnete hrubú konzistenciu.
  2. Pomaly začnite po troškách pridávať horúcu vodu až do chvíle, než sa cesto začne držať pohromade. Nepridávajte celú vodu naraz.
  3. Presuňte cesto u misy na pracovnú dosku, ľahko poprášenú múkou ( nepoužívajte príliš veľa múky, aby sa vám cesto na tortilly nevysušilo) Začnite cesto hniesť a pokračujte, pokým nedocielite jemné cesto.
  4. Rozdeľte cesto na 10 rovnakých kúskov. Z každého z nich vytvorte guľôčku. Tieto guľôčky sa nazývajú testales.
  5. Testales dajte na pracovnú dosku, prekryte ich kuchynskou utierkou a nechajte ich oddychovať 30 až 45 minút.

 

 

  1. Po uplynutí tejto doby predohrejte panvicu na stredne vysokú teplotu. Ľahko poprášte pracovnú plochu a valček múkou (opäť len malým množstvom múky).
  2. K vytvorení tortíll zoberte testales, položte ich na poprášenú pracovnú plochu a ľahko ich rukou zatlačte. Valček umiestnite uprostred testales a začnite ním ľahko tlačiť dopredu a potom späť (nezachádzajte za okraj). Znovu otočte cesto a pokračujte v rovnako procese, až dosiahnete požadovaný tvar o veľkosti asi 25 cm.
  3. Ako náhle vytvoríte tortillu, dajte ju na horúcu panvicu. Behom 20 až 30 sekúnd sa na nej vytvoria vzduchové bubliny a na spodnej strane svetlo hnedé miesta. V tejto chvíli tortillu otočte. Po ďalších 20 sekundách sa začne objavovať viac bublín, otočne tortillu druhý krát. Po    desiatich sekundách by mali bubliny spľasnúť, vtedy je tortilla hotová. Zabaľte ju do kuchynskej  utierky, ale vydržala dlhšie teplá. Pokračujte v tvorbe ďalších tortíll.

 

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

 

 
Kontakty
(Po-Pia, 09-17 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk