- Štítky blogu
- chipotle
- bravčové mäso
- kukuričné tortilly
- kuracie
- chipotle adobo
- kuracie mäso
- škorica
- ryža
- chilli
- la meridana
- nakladané jalapenos
- salsa verde
- achiote
- ananás
- valentina
- losos
- mäso
- fazuľa
- tacos
- lemon-pepper
- hovädzie
- tajín
- mango
- tomatillos
- cestoviny
- tipy
- grilovanie
- laanita
- tortilly
- paprika
- fajitas
- chile de arbol
- guajillo
- nakladaná cibuľa
- špagety
- história
- pasilla
- polievka
- abuelita
- čokoláda
- studené nápoje
- letný drink
- adobo korenie
- ryby
- salsa
- cícer
- ancho chile
- guajillo chile
- sladké
Blog

27.09.2022
RECEPTY
POZOLE ROJO S CÍCEROM
Pozole je to chutná, sýta a predovšetkým výživná polievka. Pôvodní obyvatelia Mezoameriky varili tento pokrm už v predkolumbovskej ére.
čítať celé

25.09.2022
RECEPTY
LOSOSIE TACOS
Na tieto lososové tacos potrebujete len niekoľko ingrediencií...
čítať celé

27.05.2022
RECEPTY
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
Ak si chcete ugrilovať niečo jednoduché a chutné, skúste tento recept.
Môžete použiť klasický gril, alebo aj rúru. Jemne pikantná, sladká a korenist...
čítať celé
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.
10.02.2022
PŠENIČNÉ TORTILLY
Dnes už ľudia tak často nerobia čerstvé pšeničné tortilly doma, pretože sú už bežne dostupné v mnohých obchodoch. Avšak tým čerstvo pripraveným domácim sa nič nevyrovná! Táto verzia receptu je navrhnutá na menší počet tortíll, cez to všetko však obsahuje rovnaké množstvo chutí.
325 g hladkej múky ( a niečo navyše na posypanie pracovnej dosky)
1 čajová lyžička soli
80 g bravčovej masti, alebo stuženého tuku
140 ml horúcej vody
- Do veľkej misy dajte múku a soľ a premiešajte. Pomocou vidličky, alebo mixéra, či rukou vmiešajte do zmesi tuk, až dosiahnete hrubú konzistenciu.
- Pomaly začnite po troškách pridávať horúcu vodu až do chvíle, než sa cesto začne držať pohromade. Nepridávajte celú vodu naraz.
- Presuňte cesto u misy na pracovnú dosku, ľahko poprášenú múkou ( nepoužívajte príliš veľa múky, aby sa vám cesto na tortilly nevysušilo) Začnite cesto hniesť a pokračujte, pokým nedocielite jemné cesto.
- Rozdeľte cesto na 10 rovnakých kúskov. Z každého z nich vytvorte guľôčku. Tieto guľôčky sa nazývajú testales.
- Testales dajte na pracovnú dosku, prekryte ich kuchynskou utierkou a nechajte ich oddychovať 30 až 45 minút.
- Po uplynutí tejto doby predohrejte panvicu na stredne vysokú teplotu. Ľahko poprášte pracovnú plochu a valček múkou (opäť len malým množstvom múky).
- K vytvorení tortíll zoberte testales, položte ich na poprášenú pracovnú plochu a ľahko ich rukou zatlačte. Valček umiestnite uprostred testales a začnite ním ľahko tlačiť dopredu a potom späť (nezachádzajte za okraj). Znovu otočte cesto a pokračujte v rovnako procese, až dosiahnete požadovaný tvar o veľkosti asi 25 cm.
- Ako náhle vytvoríte tortillu, dajte ju na horúcu panvicu. Behom 20 až 30 sekúnd sa na nej vytvoria vzduchové bubliny a na spodnej strane svetlo hnedé miesta. V tejto chvíli tortillu otočte. Po ďalších 20 sekundách sa začne objavovať viac bublín, otočne tortillu druhý krát. Po desiatich sekundách by mali bubliny spľasnúť, vtedy je tortilla hotová. Zabaľte ju do kuchynskej utierky, ale vydržala dlhšie teplá. Pokračujte v tvorbe ďalších tortíll.