Logo
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 50 € a máte dopravu ZADARMO
Blog
POZOLE ROJO S CÍCEROM
27.09.2022 RECEPTY
POZOLE ROJO S CÍCEROM
Pozole je to chutná, sýta a predovšetkým výživná polievka. Pôvodní obyvatelia Mezoameriky varili tento pokrm už v predkolumbovskej ére. čítať celé
LOSOSIE TACOS
25.09.2022 RECEPTY
LOSOSIE TACOS
Na tieto lososové tacos potrebujete len niekoľko ingrediencií... čítať celé
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
27.05.2022 RECEPTY
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
Ak si chcete ugrilovať niečo jednoduché a chutné, skúste tento recept. Môžete použiť klasický gril, alebo aj rúru. Jemne pikantná, sladká a korenist... čítať celé
Zobraziť všetky články
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. RECEPTY
  4. POLLO ASADO

POLLO ASADO

POLLO ASADO (Mexické pečené kura)
 
Rôzne variácie tohto receptu nájdete v Mexiku, Portoriku, na Kube a v Karibiku.My sme sa pochopiteľne rozhodli pre mexickú verziu. Ideálne je kura grilovať, ale môžete ho aj upiecť v rúre, rovnako ako my.
 
 
Kurča sa marinuje v marináde z olivového oleja, pomarančovej šťavy, limetkovej šťavy, cesnaku, tekutého achiote, sušeného mletého guajilla, oregana, mletej rasce a trochu soli a korenia. Marinované kura necháme v chladničke aspoň 1 hodinu, ale ak si zdriemnete na 3, bude to lepšie aj pre kura.
 
 
Tak ako mnoho iných mexických receptov, aj tento je veľmi jednoduchý a rýchly. V prípade Pollo Asado sa chuť vytvára marinovaním kurčaťa v množstve citrusovej šťavy a zmesi korenín, vrátane achiote a ďalších bežne používaných korení.
 
 
Budete potrebovať:
 
Kura - použite celé, naporcované kura, alebo vaše obľúbené časti, ako sú stehná, prsia alebo ich kombinácia. Môžete použiť aj vykostené kuracie mäso a skrátite si tým aj čas varenia.
1 dcl olivového oleja (alebo akýkoľvek rastlinný olej)
šťava z dvoch stredných pomarančov
šťava z jednej limetky
5 strúčikov cesnaku nakrájaného na jemné plátky
1 dcl achiote tekuté
1 polievková lyžica sušeného guajillo chilli
1 polievková lyžica mletej červenej papriky ( kto to chce pikantné, tak chille de árbol)
1 polievková lyžica oregana (ideálne mexického)
1 čajová lyžička mletej rasce
soľ a čierne korenie podľa chuti
Ozdobenie - jarná cibuľka, kolieska limetky

1. Zmiešajte olivový olej, citrusové šťavy (pomarančová šťava, limetková šťava), cesnak, achiote, papriku, oregano, rascu a trochu soli a korenia. Kuracie mäso dajte do nádoby a nalejte na neho marinádu - môžete použiť aj veľké uzatvárateľné vrecko.
2. Dajte kura do chladničky a marinujte aspoň jednu hodinu. Najlepšie však tri.
3. Vyberte kura z marinády a marinádu si ponechajte. Rozložte kuracie mäso do pekáča, alebo liatinovej panvice a dajte piecť pri 220 stupňov asi 25-30 minút, alebo kým sa kura neupečie. V polovici pečenia kuracie kúsky otáčajte a polievajte marinádou, ktorú ste si dali bokom.

Podávame s ryžou, či už arroz blanco, roja, alebo verde. Dobrú chuť.
 


HOT STUFF TIP
Určite v tomto recepte nevynechajte mexické sušené guajillo! Je to jedno z najobľúbenejších sušených chilli v mexickej kuchyni. Spolu s ancho chiles a chiles de árbol tvoria „svätú trojicu“. Chuťový profil guajillo je sladký, ovocný a mierne pikantný, takže si pokojne doprajte do receptu vrchovatú lyžicu.
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

 

 
Kontakty
(Po-Pia, 09-17 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk