Logo
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 50 € a máte dopravu ZADARMO
  1. Úvod
  2. Blog
  3. RECEPTY
  4. NAKLADANÉ VAJCIA & GUACAMOLE

NAKLADANÉ VAJCIA & GUACAMOLE

 
Nakladané vajcia sú dokonalou pochúťkou ku čomu len chcete.
Naložíte si ich veľmi jednoducho, tie naše sú v sladko - pikantnej octovej marináde.
 
Ingrediencie:
10 veľkých, na tvrdo uvarených vajec
200 ml jablčného octu
200 ml vody
50 g kryštálového cukru
Nakladacie korenie: čierne korenie, nové korenie, horčicové semienka, bobkový list atď...
čajová lyžička soli
3-4 olúpané cesnakové strúčiky
Podľa chuti môžete pridať nakrájanú mrkvu, cibuľu, kôpor a podobne.
 


Postup:
Vajíčka uvaríme natvrdo a olúpeme ich. 
(vodu v ktorej sa vajcia varili nevylievame, zalejeme ňou kvety - nebudeme predsa vylievať vápnik)
V strednom hrnci zmiešame ocot, vodu, cukor, nakladacie korenie a soľ. Privedieme do varu a znížime teplotu na minimum, kým sa cukor nerozpustí. 
Pridáme cesnak a bobkový list a hrniec odstavíme.
Pripravenú sklenenú nádobu naplníme vajíčkami a vložíme k nim nakrájanú červenú cibuľu a čerstvé vetvičky kôpru. Vajcia zalejeme vychladnutým nálevom a nádobu uzavrieme.
Dáme do chladničky.

Vajcia konzumujeme už po dvoch, troch dňoch, ale pre dosiahnutie lepšej chuti ich necháme marinovať asi 5-7 dní, vtedy nám chuť nálevu prenikne do vajec poriadne a až vtedy majú výraznú chuť. Farebnosť žltého nálevu dosiahneme pridaním kurkumy, milovníci ružovej pridajú nakrájanú cviklu. Fialovú vytvoríme nakrájanou červenou kapustou a oranžová vznikne z nakrájanej mrkvy a cvikle. 
 


HOT STUFF TIP - do nálevu pridajte aj pár kvapiek vašej obľúbenej chilli omáčky a komu sa máli, využije chilli omáčku aj priamo na naservírované vajíčka. Jednou z najlepších volieb bude určite Texas Pete. 
 
Hotové nakladané vajcia môžeme jesť samostatne, alebo s pečivom, či použiť ako prílohu k hlavnému jedlu.

Guacamole.

Ingrediencie:
3-4 veľké a dozreté avokáda
1 paradajka
1/2 červenej cibule
2-3 strúčiky cesnaku
šťava z polovice limetky
polievková lyžica koreniacej zmesi Piko - guacamix
Podľa chuti aj La Anita verde
 

Postup:
Avokádo roztlačíme v miske a pridáme na kocky nakrájané paradajky, nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, šťavu z limetky, koreniacu zmes Piko a pikantnú omáčku La Anita verde. Celé to zmiešame a voalá, sme hotoví šéfkuchári. Môžeme jesť s toastom, tortilovými chipsami, tortillou, alebo ako prílohu k mäsitému pokrmu.
 
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

 

 
Kontakty
(Po-Pia, 09-17 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk