- Štítky blogu
- chipotle
- bravčové mäso
- kukuričné tortilly
- kuracie
- chipotle adobo
- kuracie mäso
- škorica
- ryža
- chilli
- la meridana
- nakladané jalapenos
- salsa verde
- achiote
- ananás
- valentina
- losos
- mäso
- fazuľa
- tacos
- lemon-pepper
- hovädzie
- tajín
- mango
- tomatillos
- cestoviny
- tipy
- grilovanie
- laanita
- tortilly
- paprika
- fajitas
- chile de arbol
- guajillo
- nakladaná cibuľa
- špagety
- história
- pasilla
- polievka
- abuelita
- čokoláda
- studené nápoje
- letný drink
- adobo korenie
- ryby
- salsa
- cícer
- ancho chile
- guajillo chile
- sladké
Blog

27.09.2022
RECEPTY
POZOLE ROJO S CÍCEROM
Pozole je to chutná, sýta a predovšetkým výživná polievka. Pôvodní obyvatelia Mezoameriky varili tento pokrm už v predkolumbovskej ére.
čítať celé

25.09.2022
RECEPTY
LOSOSIE TACOS
Na tieto lososové tacos potrebujete len niekoľko ingrediencií...
čítať celé

27.05.2022
RECEPTY
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
Ak si chcete ugrilovať niečo jednoduché a chutné, skúste tento recept.
Môžete použiť klasický gril, alebo aj rúru. Jemne pikantná, sladká a korenist...
čítať celé
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.
NAKLADANÉ VAJCIA & GUACAMOLE

Nakladané vajcia sú dokonalou pochúťkou ku čomu len chcete.
Naložíte si ich veľmi jednoducho, tie naše sú v sladko - pikantnej octovej marináde.
Ingrediencie:
10 veľkých, na tvrdo uvarených vajec
200 ml jablčného octu
200 ml vody
50 g kryštálového cukru
Nakladacie korenie: čierne korenie, nové korenie, horčicové semienka, bobkový list atď...
čajová lyžička soli
3-4 olúpané cesnakové strúčiky
Podľa chuti môžete pridať nakrájanú mrkvu, cibuľu, kôpor a podobne.
10 veľkých, na tvrdo uvarených vajec
200 ml jablčného octu
200 ml vody
50 g kryštálového cukru
Nakladacie korenie: čierne korenie, nové korenie, horčicové semienka, bobkový list atď...
čajová lyžička soli
3-4 olúpané cesnakové strúčiky
Podľa chuti môžete pridať nakrájanú mrkvu, cibuľu, kôpor a podobne.

Postup:
Vajíčka uvaríme natvrdo a olúpeme ich.
(vodu v ktorej sa vajcia varili nevylievame, zalejeme ňou kvety - nebudeme predsa vylievať vápnik)
V strednom hrnci zmiešame ocot, vodu, cukor, nakladacie korenie a soľ. Privedieme do varu a znížime teplotu na minimum, kým sa cukor nerozpustí.
V strednom hrnci zmiešame ocot, vodu, cukor, nakladacie korenie a soľ. Privedieme do varu a znížime teplotu na minimum, kým sa cukor nerozpustí.
Pridáme cesnak a bobkový list a hrniec odstavíme.
Pripravenú sklenenú nádobu naplníme vajíčkami a vložíme k nim nakrájanú červenú cibuľu a čerstvé vetvičky kôpru. Vajcia zalejeme vychladnutým nálevom a nádobu uzavrieme.
Dáme do chladničky.
Vajcia konzumujeme už po dvoch, troch dňoch, ale pre dosiahnutie lepšej chuti ich necháme marinovať asi 5-7 dní, vtedy nám chuť nálevu prenikne do vajec poriadne a až vtedy majú výraznú chuť. Farebnosť žltého nálevu dosiahneme pridaním kurkumy, milovníci ružovej pridajú nakrájanú cviklu. Fialovú vytvoríme nakrájanou červenou kapustou a oranžová vznikne z nakrájanej mrkvy a cvikle.
Pripravenú sklenenú nádobu naplníme vajíčkami a vložíme k nim nakrájanú červenú cibuľu a čerstvé vetvičky kôpru. Vajcia zalejeme vychladnutým nálevom a nádobu uzavrieme.
Dáme do chladničky.
Vajcia konzumujeme už po dvoch, troch dňoch, ale pre dosiahnutie lepšej chuti ich necháme marinovať asi 5-7 dní, vtedy nám chuť nálevu prenikne do vajec poriadne a až vtedy majú výraznú chuť. Farebnosť žltého nálevu dosiahneme pridaním kurkumy, milovníci ružovej pridajú nakrájanú cviklu. Fialovú vytvoríme nakrájanou červenou kapustou a oranžová vznikne z nakrájanej mrkvy a cvikle.

HOT STUFF TIP - do nálevu pridajte aj pár kvapiek vašej obľúbenej chilli omáčky a komu sa máli, využije chilli omáčku aj priamo na naservírované vajíčka. Jednou z najlepších volieb bude určite Texas Pete.

Hotové nakladané vajcia môžeme jesť samostatne, alebo s pečivom, či použiť ako prílohu k hlavnému jedlu.
Guacamole.
Ingrediencie:
3-4 veľké a dozreté avokáda
1 paradajka
1/2 červenej cibule
2-3 strúčiky cesnaku
šťava z polovice limetky
polievková lyžica koreniacej zmesi Piko - guacamix
Podľa chuti aj La Anita verde

Postup:
Avokádo roztlačíme v miske a pridáme na kocky nakrájané paradajky, nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, šťavu z limetky, koreniacu zmes Piko a pikantnú omáčku La Anita verde. Celé to zmiešame a voalá, sme hotoví šéfkuchári. Môžeme jesť s toastom, tortilovými chipsami, tortillou, alebo ako prílohu k mäsitému pokrmu.
