Logo
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 50 € a máte dopravu ZADARMO
11.01.2022
RECEPTY

NACHOS

Tento lahodný pokrm vznikol v reštaurácii Victory Club v roku 1940. 
Viedol ho vtedy Ignacio Anaya García a všetko začalo nevinnou požiadavkou stálej zákazníčky Mamie Finan. Bola v podniku so svojimi priateľkami a chcela ochutnať niečo, čo ešte nemala....

Anaya pri vstupe do kuchyne netušil ako jej vyhovieť, ale keď zbadal čerstvo upražené tortilly, kúsok syra a jalapeňo papričky, nová lahôdka bola na svete. Zákazníčka s priateľkami boli také spokojné, že chceli vedieť, čo si majú pýtať nabudúce. Ignác sa zamyslel a skromne jedlo nazval " Nachova špecialita ". A keďže v severomexickej španielčine je Nacho prezývkou pre Ignacia, jeho meno je dnes známe a ľudia si ho spájajú s niečím veľmi chutným.

Jedlo sa stalo tak vyhľadávaným, že majiteľ reštaurácie Victory Clubu ho zaradil do jedálneho lístka.
Keď sa Victory Club v roku 1961 zatvoril, Anaya si otvoril svoju vlastnú reštauráciu Nacho's. Hoci pôvodné nachos obsahovalo iba tri ingrediencie, dnes ho môžete ochutnať s hocičím, čo máte radi.

Budete potrebovať:

1.

500 g mletého hovädzieho mäsa

½ cibule, nakrájanej nadrobno

½ šálky kuracieho vývaru

soľ, čierne korenie podľa chuti

Taco korenie: 1 čajovú lyžičku chille de Arbol, 1 čajovú lyžičku korenia Tacos, 1 čajovú lyžičku korenia Adobo, ½ čajovej lyžičky mletej rímskej rasce, ½ čajovej lyžičky sušeného oregana

Taco hovädzie mäso

Na panvici si opražíme mleté hovädzie mäso, kým nebude v strede sotva ružové. Na jednej strane panvice necháme tuk a do tuku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Trošku osmažíme a zmiešame s mäsom. Pridáme soľ, čierne korenie podľa chuti. Následne zalejeme kuracím vývarom. Zmes necháme ešte 2 až 3 minúty redukovať, kým nám to nezhustne a nakoniec pridáme Taco korenie a premiešame.

2.

Queso ( syr )

250 g strúhaný syr čedar
30 g maslo
30 g hladká múka
2-3 dcl plnotučné mlieko
soľ

Postup:

Na prípravu zápražky pridáme do veľkého hrnca na strednej teplote maslo a keď sa rozpustí a začne peniť, tak ho zasypeme múkou. Šľaháme a varíme spolu asi 1 minútu, potom prilievame studené mlieko veľmi pomaličky , aby sme zabránili hrudkám. Asi po dvoch minútach dosiahneme hustú konzistenciu a je čas pridať nastrúhaný čedar. Miešame, kým sa syr neroztopí. Konzistencia má byť hladká, vláčna a bez hrudiek.

3.

Obľúbené tortillové chipsy (2-3 balenia)
Nakrájané nakladané jalapenos
Paradajky nakrájané na kocky
Biela, alebo červená cibuľa nakrájaná na kocky
100 g strúhaného syru čedar
100 g strúhaného syru gouda

Nachos

Na liatinovú panvicu dáme prvú vrstvu lupienkov, pridáme štedrú posýpku ručne strúhaných syrov, opatrne posypeme tacos mäsom a pokvapkáme quesom. Pridáme nakrájanú bielu cibuľu, paradajky a niekoľko jalapeños.  A aby toho nebolo málo, takto urobíme ešte ďalšie 2 vrstvy. Ak panvicu vládzeme zdvihnúť, vložíme ju do rozohriatej rúry a pečieme 20 minút pri teplote 180 stupňov. 

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

 

 
Kontakty
(Po-Pia, 09-17 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk