- Štítky blogu
- chipotle
- bravčové mäso
- kukuričné tortilly
- kuracie
- chipotle adobo
- kuracie mäso
- škorica
- ryža
- chilli
- la meridana
- nakladané jalapenos
- salsa verde
- achiote
- ananás
- valentina
- losos
- mäso
- fazuľa
- tacos
- lemon-pepper
- hovädzie
- tajín
- mango
- tomatillos
- cestoviny
- tipy
- grilovanie
- laanita
- tortilly
- paprika
- fajitas
- chile de arbol
- guajillo
- nakladaná cibuľa
- špagety
- história
- pasilla
- polievka
- abuelita
- čokoláda
- studené nápoje
- letný drink
- adobo korenie
- ryby
- salsa
- cícer
- ancho chile
- guajillo chile
- sladké



Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.
MANGONADA
Je súčasťou mexickej kuchyne a bežne konzumovaný je aj v regiónoch USA s významnou mexicko-americkou populáciou. Nápoj sa najčastejšie pripravuje s mangom a preto sa niekedy nazýva aj mangonáda, alebo chamango.
Keď som videl v obchode mango v akcii, tak som ich pár zobral. Mango u nás často dostať ešte nedozreté... osvedčil sa mi zlepšovák, ktorý som používal na nedozreté chilli papričky. Ovocie, ktoré potrebuje ešte dozrieť, treba dať do krabice od topánok spolu s jedným banánom a jablkom. Krabicu zavriete a dáte do tmy. Behom dvoch dní máte ovocie krásne dozreté. Celé to má na starosti etylén, ktorý sa uvoľnuje z banánu a jablka, či čo.
CHAMOYADA, alebo mangonáda:
1. Rozmixujeme mrazené mango, alebo mango a ľad v mixéri. Ja som pridal ešte aj mango jumex pre lepšiu chuť a farbu.
2. Okraj pohára ponorte do tanierika v ktorom je chamoy a následne ho "namočte" do tanierika s Tajínom. Môžete viackrát zopakovať. Keď máte ozdobený okraj pohára, tak polejte jeho vnútro mango chamoyom.
3. Nalejte do pohára 1/2 rozmixované manga a na ňu najejte chamoy a zase pridajte zvyšné mango a chamoyovú omáčku. Vrch jemne posypeme Tajínom.