- Štítky blogu
- chipotle
- bravčové mäso
- kukuričné tortilly
- kuracie
- chipotle adobo
- kuracie mäso
- škorica
- ryža
- chilli
- la meridana
- nakladané jalapenos
- salsa verde
- achiote
- ananás
- valentina
- losos
- mäso
- fazuľa
- tacos
- lemon-pepper
- hovädzie
- tajín
- mango
- tomatillos
- cestoviny
- tipy
- grilovanie
- laanita
- tortilly
- paprika
- fajitas
- chile de arbol
- guajillo
- nakladaná cibuľa
- špagety
- história
- pasilla
- polievka
- abuelita
- čokoláda
- studené nápoje
- letný drink
- adobo korenie
- ryby
- salsa
- cícer
- ancho chile
- guajillo chile
- sladké



Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.
KURACÍ STEAK S UHORKOVO - MANGOVÝM ŠALÁTOM
Postup:
Kurací steak som včera okorenil koreniacou zmesou PIKO a dal na noc do chladničky. Zmes je primárne určená na prípravu guacamole, ale výrobca píše, že je vhodná aj na akékoľvek iné použite, takže? Dnes som si steaky opiekol na grilovacej panvici a pripravil ku nim šalát.
Šalát:
V miske som zmiešal nakrájanú uhorku, mango, štavu z polovice limetky, Cholulu garlic, cukor, štipku soli a čierneho korenia. Nechal som marinovať asi polhodinu v chladničke. Pred servírovaním som pridal ešte nakrájanú mätu a na tanieri dozdobil čiernymi sezamovými semienkami.
Kto má rád kombináciu mäsa s ničím sladkým a zároveň pikantným, ten si príde určite na svoje. Samozrejme je tu priestor pre rôzne kombinácie: uhorkový šalát môže byť zaujímavý napríklad aj s ananásom, alebo hruškami. Rovnako aj pikantá omáčka Cholula garlic, môže byť nahradená Cholulou sweet habanero, alebo Valentinou. Kto nemá rád priveľmi pikantné, pre neho by mohla byť jasnou voľbou omáčka Chilerito Mango.