


Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.
ISADORA FRIJOLES BAYOS REFRITOS 430 GR

- Kompletné špecifikácie
- Hodnotenie 2
- Komentáre 0
- Súvisiaci tovar2
- ISADORA FRIJOLES BAYOS REFRITOS 430 GRskladom3,50 €
Fazuľa je jednou z najobľúbenejších ingrediencií v mexickej kuchyne a pinto fazule sú zo všetkých najkonzumovanejšie. Táto fazuľa hrdiaca sa najjemnejšou textúrou sa pestuje v mexickom Zacatecase.
Vyprážaná, alebo pečená fazuľa (španielsky: frijoles refritos) je pokrm z varených a roztlačených fazúľ, ktorý je tradičným základom mexickej a tex-mexi kuchyne, aj keď každá kuchyňa má pri príprave jedla odlišný prístup. Upečená fazuľa je obľúbená aj v mnohých ďalších krajinách Latinskej Ameriky.
Fazule sú po uvarení roztlačené na pastu a vyprážané, alebo upečené. V severnom Mexiku a tex-mexi kuchyni sa pražená fazuľa zvyčajne pripravuje z pinto fazule, ale v iných častiach Mexika sa používa mnoho ďalších odrôd fazule, napríklad čierna, peruánska, alebo červená fazuľa. Surové fazule je možné uvariť sušené, alebo namočené cez noc, potom dusiť, scediť z nich väčšinu zvyšnej tekutiny a pomocou roztlačovača (ako napríklad roztlačovača zemiakov) premeniť na pastu, alebo lisovať cez sito s jemným pletivom (na odstránenie šupky). Ak je konzistencia príliš suchá, pridá sa časť scedenej tekutiny, alebo kuracieho či zeleninového vývaru. Pasta sa potom pečie alebo vypráža, zvyčajne s cibuľou a cesnakom v malom množstve masti, rastlinného oleja, slaninky, alebo masla a dochucuje sa soľou a korením.
Zloženie: voda, pinto fazuľa, rastlinný olej, jodizovaná soľ, korenie. Môže obsahovať SÓJU.