Logo
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 50 € a máte dopravu ZADARMO
Blog
POZOLE ROJO S CÍCEROM
27.09.2022 RECEPTY
POZOLE ROJO S CÍCEROM
Pozole je to chutná, sýta a predovšetkým výživná polievka. Pôvodní obyvatelia Mezoameriky varili tento pokrm už v predkolumbovskej ére. čítať celé
LOSOSIE TACOS
25.09.2022 RECEPTY
LOSOSIE TACOS
Na tieto lososové tacos potrebujete len niekoľko ingrediencií... čítať celé
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
27.05.2022 RECEPTY
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
Ak si chcete ugrilovať niečo jednoduché a chutné, skúste tento recept. Môžete použiť klasický gril, alebo aj rúru. Jemne pikantná, sladká a korenist... čítať celé
Zobraziť všetky články
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. RECEPTY
  4. GUACAMOLE
12.02.2022
RECEPTY

GUACAMOLE

Guacamole je jedným z najjednoduchších mexických receptov. Potrebujete na neho malé množstvo ingrediencií a skvele sa kombinuje s množstvom iných pokrmov. Podávať ho môžete s chrumkavými tortillovými chipsami, alebo ako prílohu ku grilovanému, alebo pečenému mäsu.

Chuť guacamole je tak dobrá, aké dobré je avokádo, ktoré k príprave použijete. K tomu, aby ste vybrali perfektne dozreté avokádo, tak vyberajte tie, ktoré majú tmavozelenú farbu. Šupka by sa mala dať jemne stlačiť, keď na ňu zatlačíte. Ak bude avokádo príliš tvrdé, znamená to, že ešte nie je dostatočne dozreté, ak bude príliš mäkké tak, je prezreté.

 

Budeme potrebovať:

2 zrelé avokáda
soľ podľa chuti
štvrtku bielej ( červenej ) cibule, nakrájanej na malé kocky
1 čerstvá chilli paprička, alebo chilli omáčka ( napríklad El Yuateco verde )
2 polievkové lyžice nasekaného koriandru
Tortillové chipsy

 

  1. Nožom rozrežte avokádo na polovicu, zatočte a uvoľnite tak obe polovice, nožom vyberte jadro.
  2. Lyžicou vydlabte vnútro avokáda a dajte do misky, potom avokádo roztlačte vidličkou. Môžete roztlačiť úplne na jemno, ale , ak chcete môžete nechať aj malé kúsky.
  3. Osoľte  a potom pridajte aj ďalšie ingrediencie.
  4. Ihneď podávajte.

 

  • V Mexiku je často zvykom ponechať jadro avokáda a dať ho do stredu guacamole. Niektorí veria, že spomalí jeho oxidáciu a vďaka tomu vydrží dlhšie čerstvé a nezmení farbu. Iní ich zase dávajú len ako dekoráciu.
  • Papričky, ktoré sa bežne používajú k príprave guacamole sú serrano, alebo jalapeno, ale môžete použiť aj habanero, alebo sušené chilli de arbol, či zakvapnúť nejakou chilli omáčkou, ktorá nie je na octovej báze.
  • Niektorí kuchári pridávajú do guacamole aj limetkovú šťavu, kvôli oxidácii, navyše limetka dodá pokrmu aj trochu kyslosti.
  • Ak nebudete podávať guacamole ihneď, obaľte misu potravinárskou fóliou tak, že sa fólia bude dotýkať guacamole, to pomôže, aby sa farba nezmenila. Ak predsa len nejaká časť zoxiduje, jednoducho ju odstráňte lyžicou.
  • Ja pridávam do guacamole šťavu z limetky a aj cesnak, ale len jeden strúčik pretlačený cez lis. 

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

 

 
Kontakty
(Po-Pia, 09-17 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk