Logo
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 50 € a máte dopravu ZADARMO
Blog
POZOLE ROJO S CÍCEROM
27.09.2022 RECEPTY
POZOLE ROJO S CÍCEROM
Pozole je to chutná, sýta a predovšetkým výživná polievka. Pôvodní obyvatelia Mezoameriky varili tento pokrm už v predkolumbovskej ére. čítať celé
LOSOSIE TACOS
25.09.2022 RECEPTY
LOSOSIE TACOS
Na tieto lososové tacos potrebujete len niekoľko ingrediencií... čítať celé
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
27.05.2022 RECEPTY
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
Ak si chcete ugrilovať niečo jednoduché a chutné, skúste tento recept. Môžete použiť klasický gril, alebo aj rúru. Jemne pikantná, sladká a korenist... čítať celé
Zobraziť všetky články
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. RECEPTY
  4. ENCHILADAS SUIZAS
08.03.2022
RECEPTY

ENCHILADAS SUIZAS

Tento recept môžu pripravovať iba silné povahy a čítať by ho nemali ľudia so sklonom k zdravej výžive a s odhodlaním zbaviť sa posledných vianočných kíl.



Naše enchiladas sú plnené kuracím mäsom, pokryté krémovou salsa verde, posypané syrom a nakoniec zapečené v rúre. Roztekajúci sa švajčiarsky syr navrchu je to, čo tieto enchiladas odlišuje od klasických enchiladas verde, ktoré sú pokryté rozdrobeným syrom.



Budeme potrebovať:
1 konzervu tomatillos 
2-3 papričky serrano
2 strúčiky cesnaku
polovicu bielej cibule
20 g čerstvého koriandru
trochu rastlinného oleja
smotanu na varenie s vyšším obsahom tuku
8 kukuričných tortíl
2 stredné kuracie prsia
soľ a čierne korenie podľa chuti
150 g švajčiarskeho syru



Do hrnca vložíme kuracie prsia, cibuľu, cesnak a zalejeme vodou, pridáme soľ a čierne korenie. Varíme,  kým kuracie mäso nebude uvarené a mäkké. Následne mäso vyberieme a necháme ho vychladnúť. Do vývaru vložíme tomatillos, serrano papričky a chvíľu ich vo vývare prehrejeme, stačí päť minút na nízkej teplote.

Do mixéra vložíme tomatillos, papričky serrano, cibuľu a cesnak. Pridáme aj čerstvý koriander a asi 1,5 dcl vývaru. Všetko rozmixujeme na jemnú omáčku.



Vychladnuté kuracie prsia natrháme na vlákna, dáme bokom a medzitým si nastrúhame syr.



V hlbšej panvici si na strednej teplote zohrejeme trochu oleja, vylejeme do nej omáčku z mixéra a chvíľu povaríme. Pridáme smotanu a miešame, kým sa nám omáčka so smotanou krásne spoja.
Ak sa nám máli, dosolíme, dokoreníme. Odstavíme z plameňa.



Polovicu omáčky vylejeme na pekáč, alebo zapekaciu misu.



Kukuričnú tortillu pomocou kuchynských klieští vložíme na pár sekúnd do zvyšnej  omáčky,  aby zmäkla. Budeme ju vedieť takto lepšie rolovať.  Namočenú tortillu dáme na tanier, na jej kraj dáme kuracie mäso, trochu syra a zrolujeme ako palacinku. Ak sme to zvládli, máme hotovú enchiladu! Tú pekne vložíme do pekáča rolovaným krajom nadol. Opakujeme so všetkými tortillami. Enchiladas zalejeme zvyškom omáčky a posypeme syrom.Už sme skoro hotoví, ale do dokonalosti nám chýba vložiť hotové enchiladas do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 175 stupňov asi 20-25 minút, alebo kým sa kraje tortíl nesfarbia do zlatista. Po vybratí dozdobíme krúžkami červenej cibule, alebo koriandrom.



- ak nechceme pikantný nádych, nepridávame papričky poblano
- namiesto namáčania tortíll do omáčky, môžete tortilly prehriať v panvici s olejom, tiež len na pár sekúnd a následne ich dáme na tanier na servítku, aby sme sa zbavili prebytočného oleja
- namiesto švajčiarskeho syra môžeme použiť iný obľúbený tvrdý syr ( na zapečenie môžeme použiť aj plátkový)
- kukuričné tortilly majú charakteristickú vôňu a chuť, ktorá nemusí vyhovovať každému. Vtedy radšej použite tortilly pšeničné.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

 

 
Kontakty
(Po-Pia, 09-17 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk