- Štítky blogu
- chipotle
- bravčové mäso
- kukuričné tortilly
- kuracie
- chipotle adobo
- kuracie mäso
- škorica
- ryža
- chilli
- la meridana
- nakladané jalapenos
- salsa verde
- achiote
- ananás
- valentina
- losos
- mäso
- fazuľa
- tacos
- lemon-pepper
- hovädzie
- tajín
- mango
- tomatillos
- cestoviny
- tipy
- grilovanie
- laanita
- tortilly
- paprika
- fajitas
- chile de arbol
- guajillo
- nakladaná cibuľa
- špagety
- história
- pasilla
- polievka
- abuelita
- čokoláda
- studené nápoje
- letný drink
- adobo korenie
- ryby
- salsa
- cícer
- ancho chile
- guajillo chile
- sladké



Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.
DUTCH BABY PANCAKE
Dutch baby pancake, alebo German pancake je palacinka, ktorá má veľmi málo spoločného s Nemeckom a už vôbec nič s Holandskom. Zjavne ich "vynašli" nemeckí prisťahovalci, ktorí boli označovaní ako „Holanďania“. skomoleninou slova „deutch“.
Toľkoto z múdrej wikipédie 😉
Tak, či onak sú tieto palacinky vhodné na prípravu slaného pokrmu, alebo naopak sladkého. Okrem panvice budete potrebovať:
3 väčšie vajcia
150 ml plnotučného mlieka
75 g hladkej múky
čajová lyžička prášku do pečiva
štipka soli
50 g masla
V prípade, ak budete robiť Dutch baby na sladko, môžete pridať do cesta vanilkový extrakt, škoricu, alebo kardamon. Postup je extrémne jednoduchý, akurát MUSIA mať všetky ingrediencie do cesta izbovú teplotu, inak sa Vám palacinka nenafúkne. Zmiešate vajcia, múku, mlieko, prášok do pečiva, soľ a vymiešate do jemného, riedkeho cesta. Následne rozpálite liatinovú panvicu, dáte na ňu maslo a keď začne bublinkovať, tak do stredu panvice vylejete cesto. Pečiete vo vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov asi 15 až 20 minút, kým nie je palacinka zlatistá.
Hotovú palacinku ozdobíte podľa chuti. Pri slanej verzii Dutch pancake som použil volské oko, schwarzwaldskú šunku, chorizo salámu, cibuľku, oregano a celé som to prelial fantastickým Tapatiom. Pikantnú omáčku si samozrejme môžete zvoliť podľa vlastnej preferencie, akurát musí byť od nás z Hot Stuffu. Neviem to inak vysvetliť, ale palacinka Vám bude chutiť iba s omáčkami od nás 🤪 Odporúčam tiež Tajín, alebo Chimay roja.
Pri sladkej verzii som sa vyhral s a zvolil som lesnú zmes, mätu, nakvapkal som na ňu limetkovú šťavu, posypal práškovým cukrom a prelial upraveným Chamoyom. Zmiešal som Chamoy klasiku a Chamoy mango, pridal dve lyžice medu a celé som to ohrial v malom hrnci spolu trochou lesnej zmesi. Po pár minútach som mal fantastickú polevu na poliatie.
https://www.instagram.com/p/CVQ4Jz5KlkJ/