Logo
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 50 € a máte dopravu ZADARMO
  1. Úvod
  2. Blog
  3. RECEPTY
  4. CREMA DE ELOTE
18.02.2022
RECEPTY

CREMA DE ELOTE

Počas chladných dní je tanier krémovej kukuričnej polievky malým zázrakom. Tým ďalším bude jej jednoduchá príprava a istota, že kukurička chutí malým aj veľkým.

Budeme potrebovať:
30 g masla
40 g bielej cibule, nakrájanej na jemno
2 strúčiky cesnaku
300 g mrazenej kukurice, či 450 g kukurice v konzerve
0,5 l kuracieho vývaru
1 polievková lyžica hladkej múky, asi 10 g
0,5 l mlieka

1. V strednom hrnci rozpustíme na nízkej teplote maslo. Pridáme cibuľu a cesnak a restujeme aspoň 5 minút. Dávame pozor, aby nám nič nezhnedlo, preto pravidelne miešame.

2. Zvýšime teplotu a pridáme kukuricu a kurací vývar. Krátko povaríme, znovu znížime teplotu a 15 minút necháme slabo bublať, až kým nebude kukurica mäkká. Odoberieme približne 100 g kukurice a dáme ju bokom, použijeme ju neskôr na dozdobenie.

3. Zatiaľ čo sa nám  polievka varí, rozmiešame múku v mlieku, vylejeme do mixéra a pridáme doň aj vývar s kukuricou.
4. Rozmixujeme do jemna. Vrátime rozmixovanú polievku späť do hrnca a povaríme ďalších 5 minút. Polievku priebežne miešame, aby sa nepripálila. Jej konzistencia by mala byť skôr hustejšia. Nakoniec dochutíme soľou a čiernym korením.

5. Podávame v pestrej miske a dozdobíme obľúbenou chilli omáčkou, kukuricou, ktorú sme si dali bokom a nakoniec môžeme pridať  aj lyžicu mexickej, alebo našej smotany.

Hustota polievky bude závisieť od množstva múky, ale aj podľa prírodného obsahu škrobu v kukurici. Ak si budete priať hustejšiu polievku, tak pridajte ešte jednu polievkovú lyžicu múky.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

 

 
Kontakty
(Po-Pia, 09-17 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk