- Štítky blogu
- chipotle
- bravčové mäso
- kukuričné tortilly
- kuracie
- chipotle adobo
- kuracie mäso
- škorica
- ryža
- chilli
- la meridana
- nakladané jalapenos
- salsa verde
- achiote
- ananás
- valentina
- losos
- mäso
- fazuľa
- tacos
- lemon-pepper
- hovädzie
- tajín
- mango
- tomatillos
- cestoviny
- tipy
- grilovanie
- laanita
- tortilly
- paprika
- fajitas
- chile de arbol
- guajillo
- nakladaná cibuľa
- špagety
- história
- pasilla
- polievka
- abuelita
- čokoláda
- studené nápoje
- letný drink
- adobo korenie
- ryby
- salsa
- cícer
- ancho chile
- guajillo chile
- sladké



Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.
CHIPOTLE ŠPAGETY
Hoci špagety voňajú Talianskom, v Mexiku ich varia už od koloniálnych čias. Stali sa u nich veľmi obľúbenými a recepty z nich si samozrejme prispôsobili svojej chuti. Skúste preto aj vy špagety po "mexicky" a budete mať multikultúrny zážitok behom pár minút.
Budete potrebovať:
1 balenie obľúbených špagiet
1 polievkovú lyžicu olivového oleja
500 g mletého hovädzieho mäsa
4 Chipotle papriky z konzervy ( s počtom rastie štipľavosť, tak kto to chce jemnejšie, dá iba jednu )
400 g olúpaných a nakrájaných paradajok v konzerve ( alebo čerstvé )
1 polievkovú lyžicu sušeného chilli pasilla
soľ a čierne korenie podľa chuti
125 g syru mozzarella
Na olivovom oleji poduste hovädzie mäso asi 4 – 5 minút, alebo kým nezhnedne a nerozpadne sa. Pridajte chipotle, chilli pasilla a paradajky. Konzervu vypláchnite trochou vody a vlejte ju do dusiacej sa zmesi. Dochuťte soľou a čiernym korením, dusíte cca 10-15 minút na miernom plameni.
Kým sa mäsová omáčka dovarí, uvaríme si cestoviny, scedíme a premiešame s horúcou omáčkou. Nakoniec pridáme mozzarellu a posypeme petržlenovou vňaťou, alebo nakrájanou jarnou cibuľkou.