- Štítky blogu
- chipotle
- bravčové mäso
- kukuričné tortilly
- kuracie
- chipotle adobo
- kuracie mäso
- škorica
- ryža
- chilli
- la meridana
- nakladané jalapenos
- salsa verde
- achiote
- ananás
- valentina
- losos
- mäso
- fazuľa
- tacos
- lemon-pepper
- hovädzie
- tajín
- mango
- tomatillos
- cestoviny
- tipy
- grilovanie
- laanita
- tortilly
- paprika
- fajitas
- chile de arbol
- guajillo
- nakladaná cibuľa
- špagety
- história
- pasilla
- polievka
- abuelita
- čokoláda
- studené nápoje
- letný drink
- adobo korenie
- ryby
- salsa
- cícer
- ancho chile
- guajillo chile
- sladké
Blog

27.09.2022
RECEPTY
POZOLE ROJO S CÍCEROM
Pozole je to chutná, sýta a predovšetkým výživná polievka. Pôvodní obyvatelia Mezoameriky varili tento pokrm už v predkolumbovskej ére.
čítať celé

25.09.2022
RECEPTY
LOSOSIE TACOS
Na tieto lososové tacos potrebujete len niekoľko ingrediencií...
čítať celé

27.05.2022
RECEPTY
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
Ak si chcete ugrilovať niečo jednoduché a chutné, skúste tento recept.
Môžete použiť klasický gril, alebo aj rúru. Jemne pikantná, sladká a korenist...
čítať celé
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.
CHIPOTLE KRIDELKÁ
Koreniacu zmes si pripravíme zmiešaním údenej papriky, mletého čierneho korenia, sušeného cesnaku, čiernej sójovej omáčky, soli a nezabudneme na Chipotle.
Kuracie krídelká si vo väčšej mise prelejeme trochou rastlinného oleja a zmiešame s koreniacou zmesou. Necháme odstáť pár hodín, ideálne cez noc.
Rúru si vyhrejeme na 200 stupňov a odležané krídelká poukladáme na mriežku kožou dole, alebo na plech vystlaný papierom na pečenie. Po cca 20 tich minútach krídelká otočíme a necháme ich piecť pri teplote 220 stupňov ešte nekonečných 10 - 15 min.
Kuracie krídelká si vo väčšej mise prelejeme trochou rastlinného oleja a zmiešame s koreniacou zmesou. Necháme odstáť pár hodín, ideálne cez noc.
Rúru si vyhrejeme na 200 stupňov a odležané krídelká poukladáme na mriežku kožou dole, alebo na plech vystlaný papierom na pečenie. Po cca 20 tich minútach krídelká otočíme a necháme ich piecť pri teplote 220 stupňov ešte nekonečných 10 - 15 min.
Kým sa nám krídelká pečú, pripravíme si Blue cheese dip:
Budeme potrebovať:
250 g kyslej smotany
100 g majonézy
150 g syru Roquefort ( alebo syr Niva)
Všetko zmiešame v jednotnú konzistenciu.
Kuracie krídelká podávame s jarnou cibuľkou, nakrájanou mrkvou a stonkovým zelerom.

HOT STUFF TIP.
Kuracie krídla môžeme pri servírovaní poliať omáčkou Tajín clásico. Chuť jemne pikantných chilli papričiek, limetky a morskej soli fantasticky doplní chuť krídelok. Tradične sa Tajinová omáčka vychutnáva s ovocím, aby vytvorila pikantnú sladkokyslú chuť, ktorá je v Mexiku veľmi populárna. Môžete ju však zamiešať do širokej škály iných jedál alebo ju použiť ako polevu pre vaše obľúbené občerstvenie, ako sú tortillové chipsy, alebo zemiakové lupienky.
Tajínové korenie môžete použiť takmer na akýkoľvek druh mäsa ako marinádu, alebo ako priame korenie. Môžete ho smelo použiť na marinovanie kuracieho, hovädzieho, či bravčového mäsa. Mimochodom je z neho aj vynikajúca burgerová omáčka, ale o tom už inokedy :)