Logo
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 50 € a máte dopravu ZADARMO
  1. Úvod
  2. Blog
  3. RECEPTY
  4. CHIPOTLE KRIDELKÁ

CHIPOTLE KRIDELKÁ

Koreniacu zmes si pripravíme zmiešaním údenej papriky, mletého čierneho korenia, sušeného cesnaku, čiernej sójovej omáčky, soli a nezabudneme na Chipotle.

Kuracie krídelká si vo väčšej mise prelejeme trochou rastlinného oleja a zmiešame s koreniacou zmesou. Necháme odstáť pár hodín, ideálne cez noc.

Rúru si vyhrejeme na 200 stupňov a odležané krídelká poukladáme na mriežku kožou dole, alebo na plech vystlaný papierom na pečenie. Po cca 20 tich minútach krídelká otočíme a necháme ich piecť pri teplote 220 stupňov ešte nekonečných 10 - 15 min.

Kým sa nám krídelká pečú, pripravíme si Blue cheese dip:
Budeme potrebovať:
250 g kyslej smotany
100 g majonézy
150 g syru Roquefort ( alebo syr Niva)
Všetko zmiešame v jednotnú konzistenciu.

Kuracie krídelká podávame s jarnou cibuľkou, nakrájanou mrkvou a stonkovým zelerom.
 


HOT STUFF TIP.
Kuracie krídla môžeme pri servírovaní poliať omáčkou Tajín clásico. Chuť jemne pikantných chilli papričiek, limetky a morskej soli fantasticky doplní chuť krídelok. Tradične sa Tajinová omáčka vychutnáva s ovocím, aby vytvorila pikantnú sladkokyslú chuť, ktorá je v Mexiku veľmi populárna. Môžete ju však zamiešať do širokej škály iných jedál alebo ju použiť ako polevu pre vaše obľúbené občerstvenie, ako sú tortillové chipsy, alebo zemiakové lupienky.

Tajínové korenie môžete použiť takmer na akýkoľvek druh mäsa ako marinádu, alebo ako priame korenie. Môžete ho smelo použiť na marinovanie kuracieho, hovädzieho, či bravčového mäsa. Mimochodom je z neho aj vynikajúca burgerová omáčka, ale o tom už inokedy :)
 
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

 

 
Kontakty
(Po-Pia, 09-17 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk