Logo
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 50 € a máte dopravu ZADARMO
Blog
POZOLE ROJO S CÍCEROM
27.09.2022 RECEPTY
POZOLE ROJO S CÍCEROM
Pozole je to chutná, sýta a predovšetkým výživná polievka. Pôvodní obyvatelia Mezoameriky varili tento pokrm už v predkolumbovskej ére. čítať celé
LOSOSIE TACOS
25.09.2022 RECEPTY
LOSOSIE TACOS
Na tieto lososové tacos potrebujete len niekoľko ingrediencií... čítať celé
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
27.05.2022 RECEPTY
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
Ak si chcete ugrilovať niečo jednoduché a chutné, skúste tento recept. Môžete použiť klasický gril, alebo aj rúru. Jemne pikantná, sladká a korenist... čítať celé
Zobraziť všetky články
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. RECEPTY
  4. CARNITAS DE PORK BELLY
17.03.2022
RECEPTY

CARNITAS DE PORK BELLY

CARNITAS DE PORK BELLY, alebo ako sme mexický bôčik varili...

Carnitas sa pripravujú  z bravčového mäsa ako napríklad krkovička, alebo pliecko.
Existuje však aj variant z bôčika a ten sme si ako rýdzi slováci vybrali my.
Recept znova vyzerá hrozivo, ale je jednoduchý a výsledok prekvapivo chutný...



Budete potrebovať:

1,5 kg bravčového bôčiku bez kože
500 g bravčovej masti
1 veľký pomaranč
1/2 citrónu
8 strúčikov olúpaného cesnaku
6 bobkových listov
0,5 litra vývaru, alebo piva
20 g soli
mexické oregano (voliteľné)

K servírovaniu:

teplé kukuričné tortilly
arroz blanco 
salsa verde
Pikantná omáčka La Meridana mango, alebo papaya

  1. Bôčik nakrájate na obdĺžniky a ak chcete,  vrchnú časť narežte na mriežky. Poriadne ho osoľte z oboch strán a dajte na hodinu do chladničky.
  2. Vo väčšom hrnci nechajte roztopiť bravčovú masť a vložte do nej kúsky bôčika. Nechajte pár minút bôčik pražiť v masti, následne pridajte šťavu z pomaranča a polovice citrónu, ak sú bio, tak môžete vložiť aj vyžmýkané kúsky. Prilejte vývar, alebo aj pivo, ideálne Corona. Nechajte variť na stredne vysokej teplote.
  3. Keď dosiahnete bod varu, teplotu stiahnite a  pridajte bobkový list, cesnak a kto má rád oregano, skúste mexické. Nechajte na miernej teplote variť asi hodinu, alebo kým nebude mäso mäkké. Mäso raz za čas obráťte.  
  4. Ak je mäso mäkké, zvýšte opäť teplotu tak, aby sa začala voda odparovať. Mäso sa postupne začne smažiť vo vlastnom tuku a masti.
  5. Znížite teplotu a opatrne pokračujte vo varení mäsa s častým miešaním tak, aby sa nepripálilo, ale krásne zhnedlo. V tomto bode pochopíte, aké dôležité bolo mať bôčik bez kože. Ak by ste na bôčiku kožu nechali, začala by praskať a v kuchyni by ste mali vymaľované v odtieni bravčovej masti. 

Nás toto riziko neodradilo a napriek tomu sme si kožu na bôčiku ako praví rebeli nechali. Carnitas vyzerali nádherne, ale ku koncu nám už všetko jedno nebolo 😊

Mäso sa neuveriteľne podáva s bielou ryžou, alebo na kukuričných tortilách preliate salsou verde
HOT STUFF tip: arroz blanco s trochou jarnej cibuľky a omáčkou La Meridana Papaya, alebo Mango urobí divy.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

 

 
Kontakty
(Po-Pia, 09-17 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk