Logo
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 50 € a máte dopravu ZADARMO
  1. Úvod
  2. Blog
  3. RECEPTY
  4. CAFÉ DE OLLA
29.01.2022
RECEPTY

CAFÉ DE OLLA

Budeme potrebovať:
950 ml vody
1 celú mexickú (cejlónsku) škoricu
85 g cukru piloncillo, alebo 70 g tmavého hnedého cukru
20 g mletej kávy (ideálna je tmavá mexická káva)

  1. V stredne veľkom hrnci dajte variť na strednej teplote vodu, škoricu a cukor. Ľahko povarte, pokým sa cukor úplne nerozpustí.
  2.  Zvýšte teplotu na stredne vysokú. Ako náhle sa voda začne variť, tak pridajte kávu a hneď sporák vypnite a premiešajte. Hrniec zakryte a nechajte kávu vylúhovať  aspoň päť minút.
  3. Pred podávaním nalejte kávu cez sitko do hrnčeka.

 

•Toto je najbežnejšia verzia café de olla. Niekedy je tento nápoj pripravovaný s klinčekom, pomarančovou kôrou, alebo anízom.
•Ak to máte radi ostrejšie, tak môžete pridať aj alkohol, ako napríklad klasický kávový likér Kahlúa.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

 

 
Kontakty
(Po-Pia, 09-17 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk