- Štítky blogu
- chipotle
- bravčové mäso
- kukuričné tortilly
- kuracie
- chipotle adobo
- kuracie mäso
- škorica
- ryža
- chilli
- la meridana
- nakladané jalapenos
- salsa verde
- achiote
- ananás
- valentina
- losos
- mäso
- fazuľa
- tacos
- lemon-pepper
- hovädzie
- tajín
- mango
- tomatillos
- cestoviny
- tipy
- grilovanie
- laanita
- tortilly
- paprika
- fajitas
- chile de arbol
- guajillo
- nakladaná cibuľa
- špagety
- história
- pasilla
- polievka
- abuelita
- čokoláda
- studené nápoje
- letný drink
- adobo korenie
- ryby
- salsa
- cícer
- ancho chile
- guajillo chile
- sladké
Blog

27.09.2022
RECEPTY
POZOLE ROJO S CÍCEROM
Pozole je to chutná, sýta a predovšetkým výživná polievka. Pôvodní obyvatelia Mezoameriky varili tento pokrm už v predkolumbovskej ére.
čítať celé

25.09.2022
RECEPTY
LOSOSIE TACOS
Na tieto lososové tacos potrebujete len niekoľko ingrediencií...
čítať celé

27.05.2022
RECEPTY
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
Ak si chcete ugrilovať niečo jednoduché a chutné, skúste tento recept.
Môžete použiť klasický gril, alebo aj rúru. Jemne pikantná, sladká a korenist...
čítať celé
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.
27.05.2022
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
Ak si chcete ugrilovať niečo jednoduché a chutné, skúste tento recept. Môžete použiť klasický gril, alebo aj rúru. Jemne pikantná, sladká a korenistá barbecue omáčka bude dokonalým spoločníkom k vašim špízom!

INGREDIENCIE na grilovaciu omáčku s medom a chipotle:
1 plechovka paradajkovej omáčky 240 g
2 lyžice hnedého cukru
2 lyžice lesného medu
šťava z 1 citróna
2 lyžičky worcestrovej omáčky
2 lyžičky horčice
2 strúčiky rozdrveného cesnaku
štipka sušeného oregana
1 chipotle paprika v adobo omáčke, rozsekaná
1/2 lyžičky údenej papriky

ŠPÍZY:
Všetky ingrediencie nakrájame na rovnomerné kocky, okrem špajlí, tie potrebujete celé
600 g bravčového karé, alebo inej bravčoviny ( pliecko, krkovička )
1 ananás
1 červená, zelená a žltá paprika
1 červená cibuľa
špajdle
Nakrájané mäsko zmiešame s lyžicou oleja a posypeme koreniacou zmesou ADOBO a necháme pár minút marinovať v chlade - čím dlhšie tým lepšie.

Príprava grilovacej omáčky CHIPOTLE s medom:
V malom hrnci zmiešajte všetky ingrediencie a priveďte do varu. Ak je omáčka príliš riedka, nechajte ju zredukovať do preferovanej konzistencie. Hotovú barbecue omáčku rozdeľte na polovicu. Jednu misku na polevu a ďalšiu na servírovanie.

ŠPÍZY:
Na špajdle napichajte striedavo bravčové mäso, ananás, papriku a cibuľu. Uložte na plech, potrite polovicou barbecue omáčky, prikryte alobalom a nechajte piecť pri teplote 180 stupňov asi 35-40 minút. Potom dajte alobal dole a nechajte ešte pár minút pod grilom, kým ananás a paprika jemne zuhoľnatejú a bravčové mäso sa prepečie. V prípade klasického grilu postupujeme podobne, bez nutnosti prikrývania špízov alobalom.

Servírujeme potreté druhou polovicou chipotle omáčky a s dostatočným počtom servítok.
