- Štítky blogu
- chipotle
- bravčové mäso
- kukuričné tortilly
- kuracie
- chipotle adobo
- kuracie mäso
- škorica
- ryža
- chilli
- la meridana
- nakladané jalapenos
- salsa verde
- achiote
- ananás
- valentina
- losos
- mäso
- fazuľa
- tacos
- lemon-pepper
- hovädzie
- tajín
- mango
- tomatillos
- cestoviny
- tipy
- grilovanie
- laanita
- tortilly
- paprika
- fajitas
- chile de arbol
- guajillo
- nakladaná cibuľa
- špagety
- história
- pasilla
- polievka
- abuelita
- čokoláda
- studené nápoje
- letný drink
- adobo korenie
- ryby
- salsa
- cícer
- ancho chile
- guajillo chile
- sladké



Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.
BRAVČOVÉ SO ZELENINOU NA ČÍNSKY SPÔSOB
Bravčové stehno si nakrájame na tenké rezance, dáme ich do misy, pridáme sójovú omáčku, rastlinný olej, nakrájaný cesnak, štipku soli, mletý zázvor, kurkumu a pokvapkáme pikantnou omáčkou KUT BALAM TATEMADA VERDE. S tou ale opatrne, každý podľa toho, aký level pikantnosti dokáže zvládnuť :)
Necháme aspoň tri hodiny odstáť v chladničke, ideálne cez noc.
Kúsky bravčového mäsa opražíme v rozpálenom oleji do zlatista, maximálne však minútu a pol, až dve. Opražené mäso dáme bokom, do panvice prilejeme trochu oleja a osmažíme na ňom aj nakrájané papriky, červenú a jarnú cibuľku. Prisypeme pár arašidov a zľahka pokvapkáme sójovou omáčkou.
Nakoniec pridáme do panvice už iba opražené mäsko, uvarené rezance a rýchlo to celé premiešame. Na tanieri dozdobíme sezamovými semienkami a bohato dochutíme omáčkou LA MERIDA PAPAYA.