- Štítky blogu
- chipotle
- bravčové mäso
- kukuričné tortilly
- kuracie
- chipotle adobo
- kuracie mäso
- škorica
- ryža
- chilli
- la meridana
- nakladané jalapenos
- salsa verde
- achiote
- ananás
- valentina
- losos
- mäso
- fazuľa
- tacos
- lemon-pepper
- hovädzie
- tajín
- mango
- tomatillos
- cestoviny
- tipy
- grilovanie
- laanita
- tortilly
- paprika
- fajitas
- chile de arbol
- guajillo
- nakladaná cibuľa
- špagety
- história
- pasilla
- polievka
- abuelita
- čokoláda
- studené nápoje
- letný drink
- adobo korenie
- ryby
- salsa
- cícer
- ancho chile
- guajillo chile
- sladké
Blog

27.09.2022
RECEPTY
POZOLE ROJO S CÍCEROM
Pozole je to chutná, sýta a predovšetkým výživná polievka. Pôvodní obyvatelia Mezoameriky varili tento pokrm už v predkolumbovskej ére.
čítať celé

25.09.2022
RECEPTY
LOSOSIE TACOS
Na tieto lososové tacos potrebujete len niekoľko ingrediencií...
čítať celé

27.05.2022
RECEPTY
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
Ak si chcete ugrilovať niečo jednoduché a chutné, skúste tento recept.
Môžete použiť klasický gril, alebo aj rúru. Jemne pikantná, sladká a korenist...
čítať celé
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.
BAGEL S ÚDENÝM LOSOSOM A VALENTINOU MARISCOS

Bagel (8 ks)
Na cesto potrebujeme :
200 ml studenej vody
8 g sušeného droždia
20 g medu
450 g hladkej múky
8 g soli
hrubú múku na poprášenie
Samotné varenie:
veľký hrniec s vodou
20 g medu
polievkovú lyžicu sódy bikarbóny
1 vajce
sezamové semienka, mak, hrubozrnú soľ
1. Do vlažnej vody dáme med a droždie, rozmiešame a necháme postáť asi 15 minút.
2. Vo väčšej mise zmiešame múku so soľou, pridáme kvások a vypracujeme cesto do jemnej štruktúry. Cesto necháme odstáť asi hodinu.
3. Nakysnuté cesto spľasneme a rozdelíme ho na osem rovnakých častí z ktorých vytvarujeme guľky, ktoré poukladáme na plech posypaný hrubou múkou. Prikryjeme utierkou a necháme ešte 10 minút odpočívať.
4. Do stredu guľky vtlačíme z hornej časti palec a zo spodnej ukazovák tak, aby sme urobili dieru. Jemne vytvarujeme prstencový tvar s dierou asi päť centimetrov. Cesto je elastické, takže sa s ním dobre pracuje.
5. Takéto bagle poukladáme na plech a znovu ich necháme 10-15 minút odpočívať.
6. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu s medom a so sódou bikarbónou. Bagle varíme pol minúty z každej strany.
8 g sušeného droždia
20 g medu
450 g hladkej múky
8 g soli
hrubú múku na poprášenie
Samotné varenie:
veľký hrniec s vodou
20 g medu
polievkovú lyžicu sódy bikarbóny
1 vajce
sezamové semienka, mak, hrubozrnú soľ
1. Do vlažnej vody dáme med a droždie, rozmiešame a necháme postáť asi 15 minút.
2. Vo väčšej mise zmiešame múku so soľou, pridáme kvások a vypracujeme cesto do jemnej štruktúry. Cesto necháme odstáť asi hodinu.
3. Nakysnuté cesto spľasneme a rozdelíme ho na osem rovnakých častí z ktorých vytvarujeme guľky, ktoré poukladáme na plech posypaný hrubou múkou. Prikryjeme utierkou a necháme ešte 10 minút odpočívať.
4. Do stredu guľky vtlačíme z hornej časti palec a zo spodnej ukazovák tak, aby sme urobili dieru. Jemne vytvarujeme prstencový tvar s dierou asi päť centimetrov. Cesto je elastické, takže sa s ním dobre pracuje.
5. Takéto bagle poukladáme na plech a znovu ich necháme 10-15 minút odpočívať.
6. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu s medom a so sódou bikarbónou. Bagle varíme pol minúty z každej strany.
Vytiahnuté bagle môžeme hneď položiť na tanier, kde máme pripravené sezamové semienka, alebo ich môžeme dať priamo na plech s papierom na pečenie, potrieť rozšľahaným vajcom a posypať hrubozrnnou soľou, sezamovými semienkami, či makom.
7. Pečieme pri teplote 220 stupňov približne 15 až 20 minút.
Po vytiahnutí ich necháme vychladnúť.
Po vytiahnutí ich necháme vychladnúť.

Hotové bagle rozrežeme na polovicu a bohato potrieme obľúbenou smotanovou nátierkou, pridáme plátky údeného lososa, najemno nakrájanú červenú cibuľu a celé to pokvapkáme Valentinou mariscos. Dobrú chuť.

Do vnútra baglu si však môžete dať aj ľadový šalát, čerstvý kôpor, kapary, alebo na jemno nakrájané reďkovky, hlavne nezabudnite na Valentinu mariscos. Tá je v tomto recepte "gamechanger" .