Logo
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 50 € a máte dopravu ZADARMO
Blog
POZOLE ROJO S CÍCEROM
27.09.2022 RECEPTY
POZOLE ROJO S CÍCEROM
Pozole je to chutná, sýta a predovšetkým výživná polievka. Pôvodní obyvatelia Mezoameriky varili tento pokrm už v predkolumbovskej ére. čítať celé
LOSOSIE TACOS
25.09.2022 RECEPTY
LOSOSIE TACOS
Na tieto lososové tacos potrebujete len niekoľko ingrediencií... čítať celé
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
27.05.2022 RECEPTY
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
Ak si chcete ugrilovať niečo jednoduché a chutné, skúste tento recept. Môžete použiť klasický gril, alebo aj rúru. Jemne pikantná, sladká a korenist... čítať celé
Zobraziť všetky články
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. RECEPTY
  4. BAGEL S ÚDENÝM LOSOSOM A VALENTINOU MARISCOS

BAGEL S ÚDENÝM LOSOSOM A VALENTINOU MARISCOS

 
Bagel (8 ks)

Na cesto potrebujeme :
200 ml studenej vody
8 g sušeného droždia
20 g medu
450 g hladkej múky
8 g soli
hrubú múku na poprášenie

Samotné varenie:
veľký hrniec s vodou
20 g medu
polievkovú lyžicu sódy bikarbóny
1 vajce
sezamové semienka, mak, hrubozrnú soľ

1. Do vlažnej vody dáme med a droždie, rozmiešame a necháme postáť asi 15 minút.
2. Vo väčšej mise zmiešame múku so soľou, pridáme kvások a vypracujeme cesto do jemnej štruktúry. Cesto necháme odstáť asi hodinu.
3. Nakysnuté cesto spľasneme a rozdelíme ho na osem rovnakých častí z ktorých vytvarujeme guľky, ktoré poukladáme na plech posypaný hrubou múkou. Prikryjeme utierkou a necháme ešte 10 minút odpočívať.
4. Do stredu guľky vtlačíme z hornej časti palec a zo spodnej ukazovák tak, aby sme urobili dieru. Jemne vytvarujeme prstencový tvar s dierou asi päť centimetrov. Cesto je elastické, takže sa s ním dobre pracuje.
5. Takéto bagle poukladáme na plech a znovu ich necháme 10-15 minút odpočívať.
6. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu s medom a so sódou bikarbónou. Bagle varíme pol minúty z každej strany.

Vytiahnuté bagle môžeme hneď položiť na tanier, kde máme pripravené sezamové semienka, alebo ich môžeme dať priamo na plech s papierom na pečenie, potrieť rozšľahaným vajcom a posypať hrubozrnnou soľou, sezamovými semienkami, či makom.
7. Pečieme pri teplote 220 stupňov približne 15 až 20 minút.
Po vytiahnutí ich necháme vychladnúť.

 
Hotové bagle rozrežeme na polovicu a bohato potrieme obľúbenou smotanovou nátierkou, pridáme plátky údeného lososa, najemno nakrájanú červenú cibuľu a celé to pokvapkáme Valentinou mariscos. Dobrú chuť.
 


Do vnútra baglu si však môžete dať aj ľadový šalát, čerstvý kôpor, kapary, alebo na jemno nakrájané reďkovky, hlavne nezabudnite na Valentinu mariscos. Tá je v tomto recepte "gamechanger" .
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

 

 
Kontakty
(Po-Pia, 09-17 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk