Logo
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 50 € a máte dopravu ZADARMO
Blog
POZOLE ROJO S CÍCEROM
27.09.2022 RECEPTY
POZOLE ROJO S CÍCEROM
Pozole je to chutná, sýta a predovšetkým výživná polievka. Pôvodní obyvatelia Mezoameriky varili tento pokrm už v predkolumbovskej ére. čítať celé
LOSOSIE TACOS
25.09.2022 RECEPTY
LOSOSIE TACOS
Na tieto lososové tacos potrebujete len niekoľko ingrediencií... čítať celé
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
27.05.2022 RECEPTY
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
Ak si chcete ugrilovať niečo jednoduché a chutné, skúste tento recept. Môžete použiť klasický gril, alebo aj rúru. Jemne pikantná, sladká a korenist... čítať celé
Zobraziť všetky články
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. RECEPTY
  4. ATOLE DE ARROZ
17.02.2022
RECEPTY

ATOLE DE ARROZ

Atole, pôvodne z aztéckeho jazyka Nahuatl ( ātōlli ) je tradičný nápoj mexického pôvodu. Tento horúci nápoj je bežne zahusťovaný zmesou kukuričnej múky masa harina, alebo kukuričným škrobom. Pre mnohých ľudí žijúcich v odľahlých oblastiach Mexika je jedným z každodenných pokrmov a podáva sa k raňajkám, alebo k večeri.

Už od dôb pred príchodom Španielov je atole považované skôr za jedlo, ako nápoj. Aj v dnešných dňoch niektorí farmári, než začnú pracovať, tak vypijú na raňajky iba atole. Tento hustý a výživný nápoj dodáva silu, zvlášť počas chladných mesiacov.

 



Atoles sa však nepripravuje len z kukuričnej múky, ale dá sa pripraviť aj z ryže.

Atole de arroz je klasickou medicínou pri problémoch so žalúdkom, pokiaľ sa pripraví len s vodou, škoricou a trochou cukru. Podáva sa ľuďom, ktorí majú diétu, alebo tým, ktorí bojujú s črevnou chrípkou.
Samozrejme si toto ryžové atole môžete pripraviť len tak 😉

Budete potrebovať:
100 g krátkozrnnej ryže
700 ml vody
1 celú mexickú (cejlónsku) škoricu
700 ml plnotučného mlieka
70 g cukru
mletá škorica na posypanie

1. Do stredne veľkého hrnca dajte ryžu, vodu a celú škoricu. Na stredne vysokej teplote priveďte k varu a potom znížte teplotu na nízku a varte 20 minút, občas zamiešajte.
2. Pridajte mlieko, cukor, zamiešajte a nechajte to celé prepojiť. Odoberte polovicu ryže.
3. Ryžu, ktorú ste odobrali, dajte do mixéra a najemno ju rozmixujte.
4. Rozmixovanú ryžu vráťte do hrnca a pokračujte vo varení, než opäť príde tekutina k varu a jemne zhustne.
5. Vyberte celú škoricu a podávajte atole v obľúbených hrnčekoch, ak chcete môžete nápoj ozdobiť mletou škoricou.

Ak vám atole zostane, tak počkajte kým úplne vychladne a potom dajte hrniec do chladničky, tam vydrží aj tri dni. Ohrievajte v hrnci na nízkej teplote asi 10 minút.

Samozrejme môžete miesto škorice použiť napríklad vanilkový struk, alebo maliny, jahody, poprípade karamel, či rozmixované vlašské orechy. Vyskúšate? 

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

 

 
Kontakty
(Po-Pia, 09-17 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk