- Štítky blogu
- chipotle
- bravčové mäso
- kukuričné tortilly
- kuracie
- chipotle adobo
- kuracie mäso
- škorica
- ryža
- chilli
- la meridana
- nakladané jalapenos
- salsa verde
- achiote
- ananás
- valentina
- losos
- mäso
- fazuľa
- tacos
- lemon-pepper
- hovädzie
- tajín
- mango
- tomatillos
- cestoviny
- tipy
- grilovanie
- laanita
- tortilly
- paprika
- fajitas
- chile de arbol
- guajillo
- nakladaná cibuľa
- špagety
- história
- pasilla
- polievka
- abuelita
- čokoláda
- studené nápoje
- letný drink
- adobo korenie
- ryby
- salsa
- cícer
- ancho chile
- guajillo chile
- sladké
Blog

27.09.2022
RECEPTY
POZOLE ROJO S CÍCEROM
Pozole je to chutná, sýta a predovšetkým výživná polievka. Pôvodní obyvatelia Mezoameriky varili tento pokrm už v predkolumbovskej ére.
čítať celé

25.09.2022
RECEPTY
LOSOSIE TACOS
Na tieto lososové tacos potrebujete len niekoľko ingrediencií...
čítať celé

27.05.2022
RECEPTY
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
Ak si chcete ugrilovať niečo jednoduché a chutné, skúste tento recept.
Môžete použiť klasický gril, alebo aj rúru. Jemne pikantná, sladká a korenist...
čítať celé
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.
06.02.2022
ARROZ CON LECHE
Budeme potrebovať:
600 ml vody
140 g krátkozrnnej ryže
1 celá mexická škorica (cejlónska)
180 ml plnotučného mlieka
155 g sladeného kondenzovaného mlieka
35 g hrozienok ( voliteľné )
mletá škorica na posypanie
- Do stredne veľkého hrnca dajte vodu, ryžu a celú škoricu a na vysokej teplote priveďte k varu. Potom teplotu znížte a varte odkryté, kým nebude ryža mäkká a uvarená, trvá to asi dvadsať minút. Ryža bude uvarená, až absorbuje všetku vodu a na povrchu sa utvoria dierky.
- Zatiaľ, čo sa varí ryža, nalejte plnotučné mlieko a kondenzované mlieko do stredne veľkej misy a riadne premiešajte.
- Hrniec odstavte zo sporáka, prilejte do neho zmiešané mlieko a všetko premiešajte. Ak chcete, pridajte hrozienka.
- Potom hrniec vráťte na sporák a pokračujte vo varení na strednej teplote, kým nezačne puding hustnúť, trvá to asi päť, desať minút. Pokiaľ je zmes príliš hustá, pridajte mlieko a opäť premiešajte. Výsledná zmes by mala byť jemná a nadýchaná.
- Ak budete podávať puding teplý, dajte ho do menšej misky a posypte mletou škoricou. Ak ho chcete servírovať studený, tak ho nalejte do nádoby, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladiť. V chladničke ho takto môžete nechať aj tri dni. Pred podávaním posypte mletou škoricou.
- Krátkozrnná ryža má väčší obsah škrobu a vďaka tomu má puding krémovejšiu konzistenciu
- Ďalšie možné ingrediencie sú vanilka, citrónová, alebo pomarančová kôra.