Logo
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 50 € a máte dopravu ZADARMO
Blog
POZOLE ROJO S CÍCEROM
27.09.2022 RECEPTY
POZOLE ROJO S CÍCEROM
Pozole je to chutná, sýta a predovšetkým výživná polievka. Pôvodní obyvatelia Mezoameriky varili tento pokrm už v predkolumbovskej ére. čítať celé
LOSOSIE TACOS
25.09.2022 RECEPTY
LOSOSIE TACOS
Na tieto lososové tacos potrebujete len niekoľko ingrediencií... čítať celé
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
27.05.2022 RECEPTY
BRAVČOVO-ANANÁSOVÉ ŠPÍZY S CHIPOTLE MEDOVOU BARBECUE OMÁČKOU
Ak si chcete ugrilovať niečo jednoduché a chutné, skúste tento recept. Môžete použiť klasický gril, alebo aj rúru. Jemne pikantná, sladká a korenist... čítať celé
Zobraziť všetky články
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. RECEPTY
  4. ARROZ CON LECHE
06.02.2022
RECEPTY

ARROZ CON LECHE

Budeme potrebovať:

600 ml vody
140 g krátkozrnnej ryže
1 celá mexická škorica (cejlónska)
180 ml plnotučného mlieka
155 g sladeného kondenzovaného mlieka
35 g hrozienok ( voliteľné )
mletá škorica na posypanie

  1. Do stredne veľkého hrnca dajte vodu, ryžu a celú škoricu a na vysokej teplote priveďte k varu. Potom teplotu znížte a varte odkryté, kým nebude ryža mäkká a uvarená, trvá to asi dvadsať minút. Ryža bude uvarená, až absorbuje všetku vodu a na povrchu sa utvoria dierky.
  2. Zatiaľ, čo sa varí ryža, nalejte plnotučné mlieko a kondenzované mlieko do stredne veľkej misy a riadne premiešajte.
  3. Hrniec odstavte zo sporáka, prilejte do neho zmiešané mlieko a všetko premiešajte. Ak chcete, pridajte hrozienka.
  4. Potom hrniec vráťte na sporák a pokračujte vo varení na strednej teplote, kým nezačne puding hustnúť, trvá to asi päť, desať minút. Pokiaľ je zmes príliš hustá, pridajte mlieko a opäť premiešajte. Výsledná zmes by mala byť jemná a nadýchaná.
  5. Ak budete podávať puding teplý, dajte ho do menšej misky a posypte mletou škoricou. Ak ho chcete servírovať studený, tak ho nalejte do nádoby, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladiť. V chladničke ho takto môžete nechať aj tri dni. Pred podávaním posypte mletou škoricou.
  • Krátkozrnná ryža má väčší obsah škrobu a vďaka tomu má puding krémovejšiu konzistenciu
  • Ďalšie možné ingrediencie sú vanilka, citrónová, alebo pomarančová kôra.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

 

 
Kontakty
(Po-Pia, 09-17 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk